Γιατί έπαψες Παναθηναϊκό να θυμίζεις

Όταν ο Φίλιπππος Πλιάτσικας έγραφε αυτό το μουσικό κομμάτι το οποίο ερμηνεύτηκε εξαιρετικά από τους μουσικούς του συνοδοιπόρους τους “Πυξ Λάξ” σίγουρα δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι ο στίχος έστω και αλλαγμένος θα ταίριαζε “γάντι” στην αγωνιστική κατάσταση του φετινού μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε άσχημη ήττα στην παράταση από την Άλμπα Βερολίνου και το γεγονός ότι η Γερμανική συμπαθέστατη και αξιόμαχη κατά τα αλλά ομάδα δεν βρίσκεται στο γκρουπ εκείνων που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στα πλέι οφ κάνει την ήττα ακόμα πιο οδυνηρή.

Ο φετινός Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη έχει χάσει δύο από τα βασικά του χαρακτηριστικά την διάθεση στην άμυνα και την σιγουριά της έδρας. Η καλή του αμυντική φιλοσοφία μέχρι στιγμής “έχει πάει περίπατο” καθώς δέχεται σχεδόν πάνω από 75 με 80 πόντους κατά μέσο όρο τη στιγμή που άλλες χρονιές και ειδικά και με τον ίδιο κόουτς στον πάγκο τα αμυντικά νούμερα ήταν πολύ πιο χαμηλά.

Το αγωνιστικό ρόστερ χτίστηκε με βάση και τα προπονητικά πιστεύω του Έλληνα τεχνικού καθώς αποκτήθηκαν παίκτες με αθλητικό κορμί που θα μπορούσαν εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτά που ήθελε ο προπονητής. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει βγει καθώς οι παίκτες είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν, πάντως δεν δείχνουν αμυντική διάθεση και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα, καθώς σε δύο αναμετρήσεις (με Χιμκί εκτός και με Άλμπα εντός) το αμυντικό κοντέρ έχει γράψει +100 πόντους.

Η διοίκηση προεξάρχοντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έκανε ο,τι ήταν οικονομικά δυνατόν, ώστε να ενισχύσει την ομάδα και να τη θωρακίσει με ένα γεμάτο οπλοστάσιο το οποίο και το παρέδωσε στον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ουσιαστικά και σύμφωνα με τον ίδιον τον κ. Γιαννακόπουλο ο νέος τεχνικός είχε το οικονομικό μπάτζετ ,που θα είχε και ο Ρικ Πιτίνο αν αποφάσιζε το καλοκαίρι που μας πέρασε να παραμείνει στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός γέμισε τα κενά με παίκτες ικανούς και έμπειρους όπως ο Ράις ,με παίκτες με ακριβό συμβόλαιο και με χρόνια στο ΝΒΑ όπως ο Τζόνσον, ενώ τέλος με την απόκτηση του Τζίμερ Φριντέτ εστάλη το μήνυμα ότι η ομάδα στοχεύει ψηλά φέτος, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί και μάλιστα αν δεν αλλάξει σύντομα η κατάσταση η φετινή χρονιά ίσως να είναι από τις χειρότερες.

Ήδη η ομάδα είναι εκτός του κυπέλλου και μετράει και 4 ήττες στις πρώτες 8 αγωνιστικές της ευρωλίγκας με τη συνέχεια να είναι δύσκολη καθώς ακολουθούν δύο εκτός έδρας αγώνες με Ζαλγκίρις και Μπάγερν. Ο στόχος του πρωταθλήματος παραμένει ζωντανός αλλά χωρίς την παρουσία του μεγάλου αντιπάλου στην Basket League η κατάκτηση του είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.

Το δεύτερο ισχυρό στοιχείο και χαρακτηριστικό της ομάδα η έδρα δείχνει να μην του είναι σύμμαχος. Η ήττα από την Άλμπα ήταν η δεύτερη εντός έδρας απώλεια μετά το “κίτρινο φύλλο” στον αγώνα με την Αρμάνι και αυτό σίγουρα πρέπει να προβληματίσει όλους στο σύλλογο.

Η ομάδα ανέκαθεν στηριζόταν στην δυναμική και τη θαλπωρή της έδρας της και αυτό ήταν το βασικό στοιχείο και συστατικό που έδινε την πρόκριση στα πλέι όφ της ευρωλίγκας και το δικαίωμα της διεκδίκησης μίας θέσης στο φάιναλ-φορ.

΄Ήδη η ομάδα μετράει δύο εντός έδρας ήττες με Αρμάνι Μιλάνο και Άλμπα ενώ στις αναμετρήσεις με Ερυθρό Αστέρα και Βαλένθια η νίκη ήρθε δύσκολα. Στον μοναδικό αγώνα που δεν κινδύνεψε ήταν με την Εφές Αναντολού στο καλύτερο ίσως αμυντικά παιχνίδι του Παναθηναικού.

Η ομάδα πρέπει να αλλάξει ρότα, πρέπει όλοι όσοι βρίσκονται και φοράνε είτε τη φανέλα είτε το κουστούμι να καταλάβουν που παίζουν και ποίο σύλλογο εκπροσωπούν. Στην κορυφή του γηπέδου βρίσκονται τα ιερά τέρατα του μπασκετικού Παναθηναϊκού οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος οι οποίοι βλέποντας από ψηλά σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένοι με τη διάθεση που δείχνουν ορισμένοι παίκτες.

Ντροπή δεν είναι η ήττα ήττες και νίκες είναι μέσα στο παιχνίδι, ντροπή είναι η αδιαφορία και αυτό πρέπει να αλλάξει ώστε η ομάδα να θυμίζει και πάλι τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ