Αν πετύχει… κερδίζουν και οι δύο

Ο Τάσος Σαραντινακης γράφει στο προσωπικό του blog στο Kingsport.gr, για την επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι στην Πρέμιερ λιγκ, για την διοίκηση της Έβερτον που έφερε έναν προπονητή αξίας και για το στοίχημα που έχουν να κερδίσουν και οι δύο.

Η διοίκηση της Έβερτον ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι πριν λίγες μέρες, που επιστρέφει στο νησί μετά από 8 χρόνια για να δώσει το κάτι παραπάνω στα«ζαχαρωτά».

Η Έβερτον παίζει με την Μπέρνλι για την 19η αγωνιστική στην Αγγλία, στο ντεμπούτο του Ιταλού προπονητή με τους “μπλε”. Το να αναλάβει κανείς τα «ζαχαρωτά» αυτή την εποχή, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, καθώς βρίσκονται στην 15η θέση με 19 βαθμούς και θα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ, αν θέλουν να πάρουν κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Βάση του τι προπονητές είχε τα προηγούμενα χρόνια και αυτών που ήταν ελεύθεροι, η διοίκηση της ομάδας έκανε την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε και δείχνει ότι θέλει να φέρει την ομάδα στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Όποια ομάδα και αν έχει αναλάβει ο 60χρόνος προπονητής, είτε έχει κατακτήσει τίτλο μαζί της, είτε έχει πρωταγωνιστήσει με αυτήν. Οπότε από πλευράς Άγγλων η πρόσληψη του Αντσελότι μοιάζει λογική, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ξοδέψει πολλά εκατομμύρια χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Από την άλλη  το εγχείρημα της Έβερτον περιέχει ρίσκο για τον έμπειρο προπονητή, αλλά είναι και μια κίνηση που περιμένουμε με αγωνία για το τι θα συμβεί.

Ο Ιταλός προπονητής έχει κατακτήσει με όλες τις ομάδες τίτλους και ειδικά με την Μίλαν που κατέκτησε τα πάντα και αφού τα πήρε όλα, ακολούθησε τον δρόμο της ξενιτιάς.  Η μεγαλύτερη του επιτυχία μετά τους Μιλανέζους ήταν η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2014 (οι Μαδριλένοι επέστρεψαν στην κορυφή ύστερα από 12 χρόνια). Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα με Τσέλσι, Παρί και Μπάγερν και η επιστροφή του στην Αγγλία αναμένεται με ενδιαφέρον.

Αν κάτι έχει αφήσει ως παρακαταθήκη σε όλες τις ομάδες του είναι ότι με όλες πάλεψε ως το τέλος και ακόμα και όταν τον απέλυσαν, έφυγε με ψηλά το κεφάλι. Αυτό δηλαδή που χρειάζονται στην Έβερτον αυτή την στιγμή, κάποιον που θα αναστήσει την ομάδα και θα την βάλει σε τροχιά πρωταθλητισμού. Η διοίκηση θα του δώσει λεφτά για μεταγραφές, εκείνος θεωρείται “προπονητής νικητής”, οπότε περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ