Άνετη νίκη από ημίχρονο για τον Άρη

Ο Άρης επικράτησε του Πανιωνίου με 2-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 22η αγωνιστική της Superleague χάρις τα γκολ των Μπρούνο Γκάμα (31′) και Φετφατζίδη (42′).

Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν το σημαντικό τρίποντο που τους έφερε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου παρέμεινε στην τελευταία θέση με 9 βαθμούς.

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όπως συνηθίζει να κάνει άλλωστε την φετινή σεζόν. Απείλησε την αντίπαλη εστία με ένα ωραίο φαλτσαριστό πλασέ του Μπρούνο Γκάμα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ενώ στα επόμενα 10 λεπτά είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τα σουτ των Σάσα και Φετφατζίδη να περνάνε ξυστά από το δοκάρι. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα και ασκούσαν συνεχώς πίεση στην ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου, ώσπου στο 30′ πήραν αυτό που άξιζαν, καθώς ο Μπρούνο Γκάμα εξαπέλυσε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και έκανε το 1-0.

Από την άλλη πλευρά, οι κυανέρυθροι μετρούσαν ελάχιστες στιγμές που κατάφεραν να περάσουν έστω και το κέντρο. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν για περισσότερο από 1 λεπτό την κατοχή και προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση μόνο με βαθιές μπαλιές από την άμυνα. Ωστόσο, υπήρξε μια και μοναδική στιγμή που έγιναν απειλητικοί, με τον Εμμανουηλίδη να ξεφεύγει από τον Σόουζα και να βρίσκεται σε θέση τετ α τετ, όμως την στιγμή που πήγε να σουτάρει ο Βραζιλιάνος τον πρόλαβε και τον σταμάτησε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν ότι έχουν όρεξη για ωραίο ποδόσφαιρο δημιουργώντας επανειλημμένα προυποθέσεις για το δεύτερο γκολ, το οποίο και ήρθε στο 42′. Ο Ρόουζ έβγαλε τον Φτεφατζίδη σε θέση τετ α τετ με εκλπηκτική ασίστ πίσω από την σέντρα και ο Έλληνας εξτρέμ αφού τρίπλαρε τον τερματοφύλακα, πλάσαρε σε κενή εστία και έκανε το 2-0.

Στην αρχή του δευτέρου ημίχρονο η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ μπήκε εξίσου δυνατά όπως στο πρώτο και μόλις στο 49′ απείλησε την αντίπαλη εστία με ένα πολύ δυνατό σουτ του Μπρούνο Γκάμα από δύσκολη διαγώνια θέση που απέκρουσε ο Μάλερμπ με δυσκολία. Μετά από 3 λεπτά o Ρόουζ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδα του με κεφαλιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR λόγω οφσάιντ. Στη συνέχεια οι “κιτρινόμαυροι” έριξαν λίγο ταχύτητα κάνοντας διαχείριση δυνάμεων και γυρνώντας την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν λίγο το παιχνίδι και να βγούν με βαθιές μπαλιές στην αντεπίθεση αλλά δεν το κατάφεραν ποτέ, με τον Άρη να συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο τόσο στην κατοχή όσο και στις φάσεις.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρότι είχε ηρεμήσει το παιχνίδι της έφτασε αρκετές φορές κοντά στο τρίτο γκολ βγάζοντας ωραίες φάσεις με δουλεμένους αυτοματισμούς , όμως αυτό δεν ήρθε με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει 2-0.

Κόκκινες: Καμαρά

Κίτρινες: Ματίγια – Κιάκος, Λυμπεράκης, Αραμπουλί, Καμαρά

Άρης: Κουέστα, Σόουζα, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (74′ Μαντσίνι), Ντιγκινί (74′ Ντουρμισάι), Γκάμα (83′ Μαρτίνεθ), Φετφατζίδης

Πανιώνιος: Μάλερμπ, Ντομίνγκες, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης (53′ Καμαρά), Οικονομίδης, Κόρμπος, Αραμπούλι, Κιάκος (59′ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης, Ρέντζας, Ευαγγέλου (75′ Δούμτσιος)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ