Serie A: Επιστροφή στην δράση χωρίς VAR

Ο πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής διαιτησίας, Μαρτσέλο Νίκι, υποστήριξε ότι είναι πιθανό η Serie A να επιστρέψει, όταν αυτό θα είναι εφικτό λόγο της κατάστασης με τον κορονοϊό. Όμως, η επιστροφή αυτή θα έρθει χωρίς την χρήση του VAR, για την ασφάλεια των διαιτητών.

Το Δ.Σ της Serie A οργάνωσε τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα (6/4), παίρνοντας ομόφωνα απόφαση, για μείωση κατά 1/3 των μισθών των ποδοσφαιριστών, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η σεζόν. Ακόμη θα υπάρξει και μείωση κατά 1/6, σε περίπτωση που επιστρέψουν οι ομάδες, στην αγωνιστική δράση στους επόμενους μήνες.

O πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής διαιτησίας, Μαρτσέλο Νίκι, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι είναι πιθανό η Serie A να επιτρέψει, ωστόσο χωρίς το VAR, για την ασφάλεια των διαιτητών από τον κορονοϊό.

Ο Μαρτσέλο Νίκο είπε, «Μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινήσει χωρίς VAR. Το VAR δουλεύει σε στενούς χώρους, για παράδειγμα μπορεί οι διαιτητές να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δυο μέτρων, δίχως να τηρούνται οι περιορισμοί. Ο κίνδυνος είναι εκεί, ελπίζω εάν χρειαστεί να δουλέψουμε, αυτό να γίνει σε χώρους που έχουν υποστεί απολύμανση.

Δεν έχω δει καμία σοβαρή πρόταση για την προστασία των διαιτητών. Οι διαιτητές σέβονται τους κανονισμούς, δουλεύουν με τηλεδιάσκεψη, γυμνάζονται ατομικά για να διατηρούνται σε όρμα, θα πρέπει να τους σκεφτούμε.

Ταξιδεύουν μόνοι με τρένα, αεροπλάνα, περνούν από σταθμούς. Εάν ξεκινήσουμε θα πρέπει να έχουμε κάποιες εγγυήσεις».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ