Τόμας: «Είμαι “καθαρή”»

Η Αμερικανίδα σπρίντερ, Γκαμπριέλε Τόμας, υποστήριξε την Παρασκευή ότι περιμένει να απαλλαγεί των κατηγοριών της Ένωσης Αθλητικής Ακεραιότητας (AIU), για την αποτυχία να καταστεί διαθέσιμη υποβολής σε τεστ αντιντόπινγκ.

Η 23χρονη και η συμπατριώτισσα της, Ντέιζα Στίβενς, νωρίτερα μέσα στην ημέρα (1/05), τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή από την Ένωση, καθώς φέρονται να μην κατέστη δυνατό να βρεθούν τρεις φορές μέσα σε 12 μήνες (whereabouts), για να περάσουν από αντιντόπινγκ κοντρόλ, κάτι που συνιστά παράβαση τον κανόνων.

«Είμαι βέβαιη ότι τουλάχιστον το ένα από αυτά τα τρία χαμένα τεστ δεν είναι έγκυρο και θα βρεθώ “καθαρή”, τόνισε με δήλωσή της η Τόμας, δις νικήτρια στα 200μ των Diamond League της Λοζάνης, την οποία έδωσε στο Reuters ο ατζέντης της.

«Τα δεδομένα παρακολούθησης τηλεφώνου και πολλοί μάρτυρες, θα αποδείξουν ότι βρισκόμουν σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία που είχα γνωστοποιήσει στα δικά μου whereabouts κι ότι ο υπεύθυνος ελέγχου ντόπινγκ απέτυχε να με εντοπίσει και απέτυχε να ακολουθήσει το καθιερωμένο πρωτόκολλο», πρόσθεσε η Τόμας.

Προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως η Στίβενς, φιναλίστ του τελικού των 200μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ