UEFA: Σενάριο για μονούς προκριματικούς σε Champions και Europa League

Η UEFA αναζητά τρόπους για την ομαλή συνέχεια του Champions League και του Europa της σεζόν 2020-21. Στο τραπέζι έχει τεθεί το σενάριο διεξαγωγής προκριματικών αγώνων, χωρίς επαναληπτικό. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πίεση, καθώς θέλουν εντός του Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί, τόσο το Champions League, όσο και το Europa League της φετινής σεζόν.

Στο Champions League, οι 6 από τις 32 θέσεις του θα οδηγηθούν σε πρόκριση μέσω προκριματικών. Οι υπόλοιπες 24 ομάδες θα περάσουν απευθείας μέσω των εγχώριων Λιγκών, συν τους νικητές του Champions και Europa League. Το πλάνο περιλαμβάνει μονούς προκριματικούς γύρους αντί για γύρους δύο αγώνων.

Στο Europa League η κατάσταση είναι διαφορετική. Εκεί οι 17 από τις 48 ομάδες, μπαίνουν απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, μέσω των πρωταθλημάτων ή του Κυπέλλου. Στις αγγλικές ομάδες θα περιλαμβάνεται και ο νικητής του Κυπέλλου, καθώς και η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η στην Premier League.

Στης 27 Μαΐου η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, θα διοργανώσει τηλεδιάσκεψη με στόχο την οριστική απόφαση για το μέλλον της τρέχουσας σεζόν, αλλά και της επόμενης στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. O πρόεδρος της οργάνωσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, Λαρς Κρίστερ-Ολσον, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Όλοι θα ήθελαν να δουν να εφαρμόζεται το σύστημα των προκριματικών, αλλά τελικά ο κοροναϊός θα αποφασίσει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ