Δικαιώθηκε η Μάντσεστερ Σίτι

Δεν υπάρχει ευρωπαϊκός αποκλεισμός για την Μάντσεστερ Σίτι πλέον.

Η Μάντσεστερ Σίτι δικαιώθηκε καθως το  CAS ανακοίνωσε το σβήσιμο της τιμωρίας του ευρωπαϊκού αποκλεισμού μάλιστα μειώθηκε και το πρόστιμο στα 10 εκ. ευρώ.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Διαιτητικού Δικαστηρίου .Σε ανακοίνωσή της η Μάντσεστερ Σίτι αναφέρει: «Ενώ η Μάντσεστερ Σίτι και οι νομικοί της σύμβουλοι δεν έχουν ακόμη αναθεωρήσει την πλήρη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό (CAS), ο Σύλλογος χαιρετίζει τις συνέπειες της σημερινής απόφασης ως επικύρωση της θέσης του Συλλόγου και του συνόλου των αποδεικτικών στοιχείων που ήταν επί το παρόν διαθέσιμα. Ο σύλλογος επιθυμεί να ευχαριστήσει τα μέλη της επιτροπής για την επιμέλεια και τη δέουσα μέθοδο που διαχειρίστηκαν.»

Η ανακοίνωση του CAS ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο πως η κατηγορία των παράνομων εισροών κεφαλαίου στην ομάδα μέσω χορηγιών είναι ανυπόστατη: «Μετά την ακρόαση, η επιτροπή του CAS συζήτησε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απόφαση που εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 από το Δικαστικό Επιμελητήριο του CFCB θα πρέπει να αναιρεθεί και να αντικατασταθεί από το ακόλουθο κείμενο: α.) Η MCFC παραβίασε το άρθρο 56 των κανονισμών για την αδειοδότηση και το Financial Fair Play β.) Η MCFC καταβάλλει πρόστιμο 10.000.000 ευρώ στην UEFA, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της διαιτητικής απόφασης.

Η απονομή του CAS υπογράμμισε ότι οι περισσότερες από τις φερόμενες παραβιάσεις που αναφέρθηκαν από το Δικαστικό Επιμελητήριο του CFCB είτε δεν είχαν τεκμηριωθεί είτε είχαν παραγραφεί. Δεδομένου ότι οι κατηγορίες σχετικά με οποιαδήποτε ανέντιμη απόκρυψη της χρηματοδότησης μετοχικών κεφαλαίων ήταν σαφώς πιο σημαντικές παραβιάσεις από την παρεμπόδιση των ερευνών του CFCB, δεν ήταν σκόπιμο να επιβληθεί απαγόρευση συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA για την αποτυχία της MCFC να συνεργαστεί μόνο με τις έρευνες του CFCB.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τους οικονομικούς πόρους της MCFC, ii) τη σημασία της συνεργασίας των συλλόγων σε έρευνες που διεξάγει το CFCB, λόγω των περιορισμένων ερευνητικών μέσων της, και iii) της μη τήρησης της αρχής αυτής από την MCFC και της παρεμπόδισης των ερευνών, η επιτροπή του CAS διαπίστωσε ότι πρέπει να επιβληθεί σημαντικό πρόστιμο στην MCFC και να θεωρηθεί σκόπιμο να μειωθεί το αρχικό πρόστιμο της UEFA κατά 2/3, δηλαδή στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η αρχή του σκανδάλου, η UEFA αναφέροντας: «Η UEFA δίνει προσοχή στην απόφαση που έλαβε το Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό να μειώσει την κύρωση που επιβλήθηκε στην Manchester City FC από τον Ανεξάρτητο Οικονομικό Έλεγχο Συλλόγων της UEFA για φερόμενες παραβιάσεις των κανονισμών του UEFA Club Licensing και Financial Fair Play. Η UEFA δίνει προσοχή ότι η επιτροπή του CAS διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν όλα τα συμπεράσματα του CFCB σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση και ότι πολλές από τις φερόμενες παραβιάσεις παραγράφηκαν λόγω της χρονικής περιόδου των 5 ετών που προβλέπεται στους κανονισμούς της UEFA. Τα τελευταία χρόνια, το Financial Fair Play έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προστασία των συλλόγων βοηθώντας τους να γίνουν οικονομικά βιώσιμοι και η UEFA και η ECA παραμένουν δεσμευμένες στις αρχές του. Η UEFA δεν θα σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ