Με εμφατικό τρόπο στην Super League 1 ο Απόλλων Σμύρνης

Στην Super League 1 ο Απόλλων Σμύρνης με συνολικό σκορ 4-1 κόντρα στην Ξάνθη.

Με τους Μπετινέλι και Καραγκούνη καλύτερους παίχτες ο Απόλλων κέρδισε την Ξάνθη και επέστρεψε στα Σαλόνια της Super League 1 ύστερα από έναν χρόνο απουσίας νικώντας 3-1 την Ξάνθη στην Ριζούπολη. Από την άλλη οι Ακρίτες αποχαιρετούν την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 31 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας.

Ο αγώνας:

Ο Θανάσης Καραγκούνης επέστρεψε δυναμικά ύστερα από τον τερματισμό της δικαστικής διαμάχης με την διοίκηση της Ελαφράς Ταξιαρχίας και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση βοήθησε τον Απόλλωνα να φτάσει στον στόχο του.

Στην αρχή όπως αναμενόταν ο Απόλλων μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με το σουτ του Τσαμπούρη στο 6′ και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 7ο λεπτό με την προβολή του Ιωαννίδη ύστερα από γύρισμα του Τσαμπούρη που κατέληξε άουτ.

Ενώ η Ξάνθη είχε το σουτ του Θυμιάνη στο 4′ που δεν απείλησε τον Αναγνωστόπουλο.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε όπως το ματς των Πηγαδίων με τον Απόλλωνα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με την Ξάνθη να αμύνεται μαζικά έχοντας στο νου της το αμυντικό σκέλος και την κόντρα επίθεση.

Η υπεροχή της Ελαφράς Ταξιαρχίας μετουσιώθηκε σε τέρμα στο 14ο λεπτό.
Οι ποδοσφαιριστές του Μπάμπη Τεννέ κέρδισαν πέναλτι από την ανατροπή του Λεωτσάκου στο Θανάση Καραγκούνη και μετά από τον έλεγχο του VAR ο καλύτερος παίχτης του Απόλλωνα, Τόμας Μπετινέλι ευστόχησε για το 1-0.

Στο 28′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Ξάνθη καθώς ο Αδαμίδης δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ο Μπετινέλι πήρε εξαιρετική κάθετη από τον Κολ και ο Αδαμίδης εκτός περιοχής ανέτρεψε τον Βραζιλιάνο που έβγαινε σε θέση «τετ α τετ».

Στο 36′ ο Απόλλων διπλασίασε τα τέρματα του με το αυτογκόλ του Τενεκέ. Ο Καραγκούνης έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Τενεκές απομάκρυνε λανθασμένα προς την εστία του εξουδετερωμένου Μπέντο για το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με τον Απόλλωνα να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία της Θρακικής ομάδας.

Η πρώτη απειλή του δεύτερου μέρους ήταν με την κεφαλιά του Λαγού ύστερα από κόρνερ που κέρδισε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που κατέληξε άουτ.

Το 3-0 έγινε στο 57′ με σκόρερ τον Τόμας Μπετινέλι.
Ο Βιτλής έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπετινέλι με συρτό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα της Ακριτικής ομάδας.

Στο 62′ το αριθμητικό πλεονέκτημα του Απόλλωνα εξανεμίστηκαν καθώς ο Λαγός αντίκρισε κόκκινη κάρτα.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ανέτρεψε με επικίνδυνο μαρκάρισμα τον Θυμιάνη.

Στην εκτέλεση φάουλ ο ταλαντούχος παίχτης της Ξάνθης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά εισέπραξε το «όχι» του Αναγνωστόπουλου που ήταν θεατής μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού.

Η επόμενη στιγμή ανήκε στην Ξάνθη με το σουτ του Φασίδη στο 73′ που δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Η άνοδος της Ξάνθης ήταν εμφανής και απείλησε εκ νέου στο 79ο λεπτό.

Ο Τσιλιγγίρης βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αλλά ο Κίπερ του Απόλλωνα κράτησε το «μηδέν» κάτι το οποίο δεν έκανε στο 84ο λεπτό.
Ο Θυμιάνης εισχώρησε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι στον Αναγνωστόπουλο που τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Φασίδης που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε για το γκολ της τιμής για την Ξάνθη.

Έτσι έληξε το παιχνίδι και ο Απόλλων επέστρεψε στην θέση του που είναι αυτή της πρώτης τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας.

 

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Αναγνωστόπουλος, Τσαμπούρης, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης(Πατράλης 46′), Μπλάζιτς(Βάρκας 79′), Κολ, Μπετινέλι, Ιωαννίδης

Ξάνθη: Μπέντο, Ισαάκιδης(Αραμπατζής 46′), Τσιτσεκίδης(Παπαδόπουλος 79′), Κοτόπουλος(Ερτολούλ 79′), Λεωτσάκος, Τενεκές, Φακκής(Μανίσογλου 57′), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας(Τσιλιγγίρης 46′), Αδαμίδης

Σκόρερ(ς): Μπεντινέλι 14′,58′, Τενεκές (αυτ) 36′ – Φασίδης 84′

Κάρτες:
Κίτρινες: Τσαμπούρης 30′, Πατράλης 55′
Κόκκινες: Λαγός 61′ – Αδαμίδης 28′

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ