Σαν σε… προπόνηση η ΑΕΚ, ιδανικό ντεμπούτο για Γκαρσία και Ενομπακάρε

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε άνετα της Λαμίας, άνοιξαν λογαριασμό με τη φανέλα της Ένωσης, Γκαρσία και Ενομπακάρε.

Εύκολη υπόθεση ήταν η νίκη για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 3-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1.

Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με γκολ για τους Γκαρσία και Ενομπακάρε, οι οποίοι άνοιξαν λογαριασμό με τη φανέλα της Ένωσης.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους (εκτός από τους Γκαρσία και Ενομπακάρε) ήταν ο Κριστισιτς, ενώ ο Μαχαιράς δικαίωσε απόλυτα τον Μάσιμο Καρέρα μετρώντας μια ασίστ στο δεύτερο γκολ. O Μάσιμο Καρέρα έκανε την έκπληξη, καθώς έδωσε φανέλα βασικού στον 20χρονο Θεοδόση Μαχαίρα, ενώ στην ενδεκάδα ξεκίνησε κι ο Σάκχοφ.

Ο αγώνας: 

Από το πρώτο κιόλας λεπτό ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Μαχαίρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Επασί.

Η Ένωση είχε το πάνω χέρι και στο 13’ μετά την ωραία συνεργασία του Μάνταλου και Ανσαριφάρντ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ιρανός φορ σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Επασί να μπλόκαρε την μπάλα.

Τελικά η ΑΕΚ βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε, ώστε να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο με τον Λιβάι Γκαρσία που άνοιξε λογαριασμό με την Ένωση.Ο Λόπες έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Ανσαριφάρντ κατέβασε την μπάλα, ο Αντέτζο απομάκρυνε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρσία, ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Επασί για το 0-1.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε για ένα δεύτερο γρήγορο γκολ, πλησιάζοντας στην εστία του Επασί χωρίς όμως να τον απειλήσουν. Αντίθετα η Λαμία δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου σχεδόν την εστία του Τσιντώτα.

Μετά από αρκετή ώρα στο 38’ οι κιτρινόμαυροι δημιούργησαν ακόμα μια φάση στην εστία της Λαμίας. Ο Μάνταλος εκτέλεσε συρτά το κόρνερ, ο Σάκχοφ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πριν την ανάπαυλα (45’+2’) ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε απέναντι στον Επασί, άργησε να πλασάρει, βγήκε πλάγια, γύρισε στον Γκαρσία, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Αντέτζο και απομακρύνθηκε.

Μέχρι το τέλος του 45λεπτου δεν άλλαξε κάτι στο σκορ με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σκορ 1-0 υπέρ της.

Με την ίδια θέληση για γκολ μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, έχοντας και το πρώτο δοκάρι στην αναμέτρηση.

Στο 51’ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Μαχαίρας, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ανσαριφάρντ προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια και η κεφαλιά του Μάνταλου από δύσκολη θέση, κατέληξε κι εκείνη στο δοκάρι.

Στο 58’ η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, μετά το κόρνερ, ο Λιβάγια έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Επασί μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, μετά από ωραία ενέργεια στο 65’, έστρωσε στον Κρίστισιτς και ο Σέρβος με δυνατό σουτ νίκησε τον Επασί για το 2-0.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Λαμία ήταν στο 78’. Ο Τσιντώτας δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, που κατέληξε στο Ρόμανιτς, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Χνιντ με προβολή παραχώρησε κόρνερ.

Ιδανικό ντεμπούτο πέτυχε και ο Ενομπακάρε, ο οποίος πέτυχε το τρίτο γκολ της Ένωσης. Ωραία προσπάθεια του Αλμπάνη στο 85’, ο οποίος γύρισε στον Ενομπακάρε που πλάσαρε προ κενής εστίας για το 3-0.

Σκόρερ: 14’ Γκαρσία, 65’ Κριστισιτς, 85’ Ενομπακάρε

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (56’ Βασιλαντωνοπουλος), Χνιντ, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος (61’ Σιμόες), Γκαρσία (46’ Λιβάγια), Μαχαίρας(75’ Αλμπάνη), Ανσαριφάρντ (75’ Ενομπακάρε)

Πας Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Προβυδάκης, Σκόνδρας (76’Μπιανκόνι), Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νιάς (61’ Μπουλούλης), Χατζηστραβός (52’ Βασιλογιαννης), Καραμάνος (76’Βιγιάλμπα) , Ρόμανιτς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ