Μπαρτσελόνα: Σε καλό δρόμο η πρόωρη ανανέωση συμβολαίου του Φατί

Να «δέσει» για πολλά χρόνια ακόμα τον 18χρονο Ανσού Φατί επιθυμεί διακαώς η Μπαρτσελόνα, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Ο Ανσού Φατί αποτελεί το παρόν και το μέλλον της Μπαρτσελόνα. Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» είναι πρόθυμοι να τον επιβραβεύσουν για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με νέο πολυετές συμβόλαιο, στοχεύοντας να έχουν το κεφάλι τους… ήσυχο από νωρίς.

Μολονότι έχουν να συζητηθούν ακόμα αρκετά πράγματα, οι επαφές που ξεκίνησαν ανάμεσα στις δύο πλευρές τις προηγούμενες εβδομάδες κυλούν θετικά. Παρόλα αυτά, δεν έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, όταν βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα στους εμπλεκομένους, η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τη νέα διοίκηση των Καταλανών που θα προκύψει από τις εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου του 2021.

Η Mπαρτσελόνα υπέγραψε νέο συμβόλαιο τον περασμένο Δεκέμβριο με τον φέρελπι νεαρό  έως το 2022, αυξάνοντας παράλληλα την ρήτρα αποδέσμευσης, στα 170.000.000 εκ. ευρώ.

Μόλις, στα 18 του, το «διαμάντι» της Μασία έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού στα πλάνα του Ολλανδού τεχνικού Ρόναλντ Κούμαν και είναι διεθνής με την εθνική Ισπανίας. Επίσης, ουκ ολίγοι ευρωπαϊκοί κολοσσοί έχουν ενδιαφερθεί έντονα για να τον κάνουν δικό τους. Συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα στα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, οι διοικούντες έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες με τους εκπροσώπους του παίκτη, προκειμένου να αυξήσουν τις οικονομικές του απόλαβες και να τον κρατήσουν στο «Καμπ Νόου» για πολλά χρόνια ακόμα.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή ο Φατί έγινε επίσημα μέλος της πρώτης ομάδας, η ρήτρα αποδέσμευσής του εκτοξεύτηκε στα 400.000.000 εκ. ευρώ. Ωστόσο, το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε αυτόματα όπως είχε συμφωνηθεί ως το 2024, αφού δεν ήταν ακόμη ενήλικος.

Στον αντίποδα, οι αντζέντηδές του υποστηρίζουν ότι έλαβε μικρή οικονομική αύξηση στο μισθό του, με βάση το νέο του ρόλο στην ομάδα και την θέση του στα αποδυτήρια.

Η πλευρά του Ισπανού άσου θέλει οι οικονομικές του απολαβές να αυξηθούν, σύμφωνα με τις δυνατότητες και την προοπτική που έχει. Ο σύλλογος παρά τη ζημιά στα έσοδα λόγω της επέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνει προσπάθεια για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του παίκτη και των εκπροσώπων του.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται στο νέο συμβόλαιο να ανέβει ακόμα περισσότερο η ρήτρα αποδέσμευσής του, καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι εμφανίστηκαν «μνηστήρες» (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι μόνο) που ήταν διατεθειμένοι να δώσουν 150.000.000 εκ. ευρώ για να τον πάρουν. Όσο για τον ίδιο; Του προσέφεραν 10.000.000 εκ. ευρώ ετησίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ