Περίπατος της Μπαρτσελόνα στην Καστίλλη- Άντεξε στο “Μαδριγάλ” η Μπιλμπάο

Εύκολο βράδυ για τους “μπλαουγκράνα” στην έδρα της Βαγιαδολίδ, ενώ η Βιγιαρεάλ “σκάλωσε” κόντρα στους Βάσκους της Μπιλμπάο

Έναν υγιή περίπατο κατάφερε να κάνει η Μπαρτσελόνα στο γήπεδο της Βαγιαδολίδ, την οποία και κέρδισε 3-0 για τη 15η αγωνιστική της La liga σε αντίθεση με τη Βιγιαρεάλ που παρότι ήταν ανώτερη της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο “Μαδριγάλ”, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Ο αγώνας:

Με έναν σχηματισμό που δεν είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα ξεκίνησε το παιχνίδι η Μπαρτσελόνα, χάνοντας την πρώτη καλή φάση με τον Μέσι στο 7′ όταν η μπάλα πέρασε πολύ κοντά από το δεξί δοκάρι του Μασίπ. Οι Καταλανοί προσπαθούσαν να κλείσουν τη Βαγιαδολίδ στο δικό της μισό του γηπέδου, πράγμα το οποίο το κατάφεραν, χάνοντας στο 19′ μια φοβερή ευκαιρία πάλι με πρωταγωνιστή τον Μέσι με τον Μασίπ να τον σταματάει εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ.

Εν τέλει, η πίεση των παικτών του Κούμαν έπιασε τόπο, καθώς στο 21′ μπήκαν σε θέση οδηγού με σκόρερ τον Λενγκλέ. Ο προωθημένος Γάλλος κεντρικός αμυντικός παρέλαβε μια υπέροχη σέντρα από τον Μέσι και το μόνο που είχε να κάνει ήταν “καρφώσει” την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, μόλις ο 25χρονος στόπερ σκόραρε, πήγε αμέσως στον πάγκο για να πάρει τη φανέλα του άτυχου Μούσα Ουαγκέ, τη σήκωσε ψηλά και να του αφιέρωσε το γκολ!

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατόρθωσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα πριν πάει για ξεκούραση στα αποδυτήρια. Μετά από μια ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Ντεστ βρήκε εντός περιοχής τον αμαρκάριστο Μπρεϊθγουέιτ με τον Δανό στο 35′ να σκοράρει και να “χτίζει” γερές βάσεις νίκης για τους “μπλαουγκράνα” στο “Χοσέ Θορρίγια”.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκαν οι φιλοξενούμενοι και στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη τους, χάνοντας μια καλή φάση με τον Μπρεϊθγουέιτ στο 51′, ο οποίος δεν στόχευσε σωστά παρά την καλή πάσα που παρέλαβε από τον Άλμπα. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Βαγιαδολίδ να φανεί κάπως πιο επιθετική με τον καλοχτυπημένο χτύπημα φάουλ του Ερβίας να περνά ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 65′, η Μπαρτσελόνα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Μέσι αρχικά να παραλαμβάνει μια πάσα του Πέδρι με περίτεχνο τρόπο και να πετυχαίνει το υπ’αριθμόν 644ο τέρμα του αποκλειστικά με τα χρώματα των Καταλανών, “σπάζοντας” το… στοιχειωμένο ρεκόρ του Πελέ με τη βραζιλιάνικη Σάντος.

Μέχρι και τη λήξη του ματς, η Μπαρτσελόνα έχασε ακόμα κάποιες ευκαιρίες να σημειώσει περισσότερα γκολ, όμως δύο φορές οι προσπάθειες των Κουτίνιο-Μέσι κατέληξαν στο κάθετο δοκάρι του Μασίπ, ενώ ο Μπρεϊθγουέιτ εμποδίστηκε με επιτυχία από τον κίπερ των γηπεδούχων.

Σκόρερ: Λενγκλέ (21′), Μπρεϊθγουέιτ (35′), Μέσι (65′)

Κίτρινες: Άλμπα (62′), Ντε Γιονγκ (65′), Φερνάντεθ (77′)

Κόκκινες: –

Βαγιαδολίδ (Σέρχιο, 4-4-2): Μασίπ, Ερβίας, Φερνάντεθ, Σάντσεθ (Γκουαρδιόλα 79′), Νάτσο, Ζότα (Ορεγιάνα 57′), Μίτσελ (Μέσα 57′), Αλκαράθ, Πλάνο (Ελ Γιαμίκ 57′), Αντρέ (Βίγια 46′) και Βάισμαν.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν, 3-5-2): Τερ Στέγκεν, Αραούχο (Ουμτιτί 71′), Μιγκουέζα, Λενγκλέ, Ντεστ, Άλμπα (Φίρμπο 71′), Πιάνιτς, Ντε Γιονγκ (Μπουσκέτς 71′), Πέδρι (Κουτίνιο 81′), Μέσι και Μπρεϊθγουέιτ.

 

Βιγιαρεάλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 

Χωρίς να καταγράφεται καμιά αξιόλογη προσπάθεια μπροστά από τις δύο εστίες, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο να προηγηθούν στο σκορ, ύστερα από πέναλτι που κέρδισαν στο 11′, αλλά μετά τον έλεγχο που έγινε στο VAR, ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του. Αντ’ αυτού, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τους κενούς χώρους που άφησε η Βιγιαρεάλ και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 19′ με τον Γουίλιαμς να μετατρέπει σε γκολ την πάσα που πήρε από τον Μπερτσίτσε.

Το σύνολο του Έμερι προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, αλλά δεν το πέτυχε παρόλη την πίεση του ασκούσε προς την περιοχή των Βάσκων. Η… πολιορκία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με το “κίτρινο υποβρύχιο” να πετάει στον κάδο των αχρήστων τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Για να μπει ένα τέλος στην επιθετική δυστοκία τους, έπρεπε να έρθει από τον πάγκο ο Πίνο, ο οποίος στο 74′ ισοφάρισε για τη Βιγιαρεάλ και έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του για να πετύχουν την ολική ανατροπή. Ωστόσο, τα “λιοντάρια” του Αγκίρε κράτησαν μέχρι τη λήξη του αγώνα και απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας από μια ομάδα με τρομερή δυναμική στο γήπεδό της.

Σκόρερ: Γουίλιαμς (19′), Πίνο (74′)

Κίτρινες: Μορένο (36′), Μπερενγκέρ (71′)

Κόκκινες: –

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι, 4-3-3): Ασένχο, Γκασπάρ (Πένια 24′), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (Εστουπινιάν 82′), Τριγκέρος, Φοΐθ (Πίνο 66′), Παρέχο, Μορένο, Γκόμεθ και Νίνιο (Τσουκουέζε 82′).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Γκαίθκα Γκαριτάνο Αγκίρε, 4-2-3-1): Σιμόν, Μπερτσίτσε, Μαρτίνεθ, Άλβαρεθ, Κάπα, Βενθεντόρ, Βέσκα (Γκαρσία 58′), Μπερενγκέρ (Λέκουε 84′), Ντε Μάρκος (Μορσίγιο 85′), Μουνιαΐν (Σανθέτ 79′) και Γουίλιαμς (Ρ.Γκαρσία 79′).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ