Αυτά οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε αποχώρηση από τον ΕΣΑΚΕ

Η αποχώρηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περίπου μία ώρα μετά την έναρξη του χθεσινού ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, εκτός από τα όσα ειπώθηκαν και δηλώθηκαν περί πραξικοπήματος, αλλά και των διαφορετικών νομικών ερμηνειών, έχει και αρκετές άλλες προεκτάσεις και έντονο παρασκήνιο για το τι λέχθηκε και έγινε εντός της αίθουσας «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Όπως υποστηρίζουν οι «ερυθρόλευκοι», αφού πρώτα είχε συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έθεσε ξαφνικά το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας, χωρίς να περιμένει καν να συζητηθούν τα θέματα της διαιτησίας, της βίας και της κεντρικής διαχείρισης. Το έκανε χωρίς καν να υπάρχει στην πρόσκληση του ΔΣ, που είχε ως περιεχόμενο την συζήτηση των προτάσεων της πενταμελούς επιτροπής που συστάθηκε.

Θεωρούν λοιπόν πως ο κ. Γαλατσόπουλος, συμμετείχε σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, ανακοινώνοντας την έναρξη των πλέι οφ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού. Άμεσα, οι άνθρωποι της ομάδας, ρώτησαν τη νομική εκπρόσωπο της διοργανώτριας αρχής, κυρία Γονιδάκη για το τι άλλαξε στην απόφασή της λίγες ημέρες πριν (υποστήριζε πως δεν αρχίζουν τα πλέι οφ όσο εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις) και η απάντησή της προκάλεσε νέα «έκρηξη» του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Πήρε λοιπόν το λόγο και τόνισε τα εξής: «Σας λέμε για ξένους διαιτητές, μας λέτε ότι δεν μπορούμε λόγω νόμων και κανονισμών, αλλά τώρα που εμείς θέλουμε τη νομιμότητα και έχουμε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ εσείς λέτε ότι δεν ισχύει η προσφυγή μας. Δηλαδή θέλετε νομιμότητα αλά καρτ; Αυτό είναι πραξικόπημα. Μήπως θέλετε του χρόνου να καταργήσουμε και το ΑΣΕΑΔ όπως ακούστηκε πριν από κάποιον εδώ μέσα; Αποφασίστε τι θέλετε; Νομιμότητα όποτε σας συμφέρει;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι και από άλλα δύο γεγονότα. Το πρώτο έχει να κάνει πως ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος παραδέχθηκε πως έχει ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ο οποίος του είπε πως είναι θετικός για αναδιάρθρωση 16 ομάδων, αλλά όταν η πλευρά του είχε αιτηθεί να κάνει το ίδιο με τον πρόεδρο της ΕΟΚ για τους ξένους διαιτητές, απάντησε πως «δε νομιμοποιούμε να κάνω κάτι τέτοιο». Τον κατηγορούν λοιπόν πως λειτούργησε και εδώ… αλά καρτ.

Όπως και στο θέμα του ΑΣΕΑΔ, όπου πήρε την πρωτοβουλία να στείλει έγγραφο, ώστε να βγάλει άμεσα απόφαση για την προσφυγή του Ολυμπιακού, παρότι δεν είχε πάρει την παραμικρή έγκριση για κάτι τέτοιο από τις ομάδες στο προηγούμενο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Τον κατηγορούν λοιπόν για… αδιαφάνεια, καθώς όχι μόνο πήρε οικιοθελώς την πρωτοβουλία, αλλά δεν μοίρασε καν το έγγραφο που έστειλε στο ΑΣΕΑΔ στις ομάδες.

Από όλα όσα αναφέρονται και πηγάζουν από το ρεπορτάζ, σε συνδυασμό με τις μηνύσεις που έχεις προαναγγείλει η ΚΑΕ προς όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπά του για την επικύρωση της βαθμολογίας, είναι εύλογο πως στον Ολυμπιακό πάνε στα άκρα πλέον και την κόντρα με τον ΕΣΑΚΕ, μη έχοντας την παραμικρή διάθεση να κάνουν πίσω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ