Μπερτομέου: «Ίσως γίνει με κόσμο το Final Four»

Άφησε «ανοιχτή την πόρτα» για λιγοστό κόσμο στις εξέδρες στο Final4 ο CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου

Μιλώντας σε ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει λιγοστός κόσμος στις κερκίδες κατά τη διάρκεια του Final 4 της Κολωνίας (28-30 Μαΐου), ανάλογα φυσικά και με την εξέλιξη της πανδημίας.

Επίσης, μίλησε για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει ο Covid-19 στη Euroleague, τι θα γίνει σε περίπτωση τρίτου κύματος της πανδημίας όπως επίσης και για την περσινή διακοπή της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

“Είναι νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο. Δεν το γνωρίζουμε, όμως θα περιμένουμε. Γεμάτα γήπεδα δεν θα έχουμε, όμως δεν αποκλείω το να έχουμε ένα κοινό. Ίσως γίνει κάτι τέτοιο, διότι το γερμανικό κράτος όπου πρόκειται να παίξουμε είναι ένα από αυτά που ήταν καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά είναι αδύνατο να κάνουμε μια πρόβλεψη. Πιστεύω πως τέλη Μαΐου θα έχουμε κοινό. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύουμε ότι θα είναι γεμάτο”, δήλωσε αρχικά στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας: “Μας έχει επηρεάσει, αλλά δεν έχουμε χάσει ούτε έναν χορηγό, αντίθετα προσθέσαμε έναν και ανανεώσαμε έναν τηλεοπτικό. Έπρεπε να καθίσουμε γιατί δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε όσα συμφωνήθηκαν, επειδή η πανδημία δεν το επέτρεπε. Φυσικά είχαμε αντίκτυπο αλλά το έχουμε ελαχιστοποιήσει, για τους συλλόγους ήταν μείωση 14%”.

Για το τρίτο κύμα της πανδημίας: “Σίγουρα ανησυχούμε, αλλά έχουμε έναν κανονισμό που θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτό μέχρι ένα σημείο. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, όταν περάσει αυτό το κύμα, θα έχουμε περισσότερους ανθρώπους εμβολιασμένους και δεν θα είμαστε όπως πέρυσι”.

Τέλος, για την περσινή διακοπή: “Δεν μου είχε συμβεί ποτέ να ακυρώσω ένα τουρνουά και συμμετέχω από το 1983. Έπεσε πάνω σε μια εποχή που η διοργάνωση ήταν όμορφη και τα δεδομένα του κοινού, των δημόσιων και των κοινωνικών δικτύων βρισκόταν στα ύψη”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ