Καρολίνα Μοράτσε στο Kingsport.gr: «Υπάρχει συνεχής ανάπτυξη στο γυναικείο ποδόσφαιρο»

Η Καρολίνα Μοράτσε, σημαντική παρουσία του ιταλικού γυναικείου ποδοσφαίρου, μίλησε στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.

Η Ιταλίδα πρώην παίκτρια και νυν προπονήτρια, με μεγάλη καριέρα σε ιταλικές ομάδες, θεωρείται μία από τις θρυλικές μορφές στο παγκόσμιο γυναικείο ποδόσφαιρο, παρευρέθηκε στο 1ο διεθνές συνέδριο του γυναικείου ποδοσφαίρου που διεξάγεται στην Αθήνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στο Kingsport.gr:

Για το συνέδριο: «Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μιλούν για το γυναικείο ποδόσφαιρο και για τις διαφορές που υπάρχουν. Στο γυναικείο ποδόσφαιρο κάποιες χώρες είναι σε υψηλό επίπεδο, κάποιες ανεβαίνουν τώρα. Είμαστε εδώ για να καταλάβουμε τις διαφορές, να καταλάβουμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και τις χώρες που θέλουν να βοηθήσουν στο να βελτιωθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Και πιστεύω ότι και η παρουσία του Υφυπουργού (σ.σ. του Λευτέρη Αυγενάκη) εδώ είναι πολύ σημαντική, αλλά και το γεγονός πως ανέφερε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει κάποια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Και οι ομιλίες οι οποίες έγιναν ήταν πολύ καλές και εποικοδομητικές. Είναι ένα πολύ καλό συνέδριο».

Για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου: «Είναι μια πολύ δύσκολη απάντηση, καθώς κάποιες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ είναι ήδη ανεπτυγμένες και συνεχίζουν να βελτιώνονται. Και υπάρχουν και άλλες, όπως η Ιταλία που ανεβαίνουν επίπεδο στο γυναικείο ποδόσφαιρο εδώ και πέντε χρόνια. Ενώ υπάρχουν και χώρες, όπως είναι η Ελλάδα που τώρα ξεκινούν την ανάπτυξή τους. Οπότε υπάρχουν διαφορές στο επίπεδο της κάθε χώρας και έτσι είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτό. Ωστόσο είναι κοινό για όλους πως πρέπει να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη».

Για τους προσωπικούς της στόχους: «Είμαι προπονήτρια, αλλά αυτή τη χρονιά δεν είμαι σε κάποια ομάδα. Φέτος εργάζομαι στον σχολιασμό αγώνων στην ιταλική τηλεόραση. Και περιμένω προτάσεις από κάποιες ομάδες».

Για την Ελλάδα: «Είναι μια πάρα πολύ όμορφη χώρα»!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ