Πήραν τις νίκες η Σίτι και η Μπαρτσελόνα, ντεμπούτο για Ιωαννίδη με τη Σπόρτινγκ
Για την τελευταία μέρα της 1ης αγωνιστικής του Champions League, τις νίκες πανηγύρισαν η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Σίτι.
Πάνε 18 χρόνια από τότε που ο Φαν Νιστελρόι είχε χρειαστεί 62 αγώνες στο Champions League για να φτάσει το ορόσημο των 50 γκολ. Ήταν ένα άτυπο ρεκόρ που το έσπασε ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός άνοιξε το σκορ στη νίκη με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νάπολι και έφτασε τα 50 γκολ στη διοργάνωση.
Στη Λισαβόνα η Σπόρτινγκ «ξέσπασε» μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο β΄ ημίχρονο, όταν πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της στο 4-1 επί της Καϊράτ Αλμάτι. Η πρωταθλήτρια Καζακστάν κατέβηκε στο ματς χωρίς τον πρώτο και τον δεύτερο τερματοφύλακά της κι έτσι στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» ήταν με δύο 18χρονους (2007). Μάλιστα ο βασικός, Σερκάν Καλμούρζα απέκρουσε και πέναλτι του Χιούλμαντ στο 22΄. Ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έκανε και ο Ιωαννίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Σουάρες στο 61΄. Αντίθετα, ο Βαγιαννίδης έμεινε στον πάγκο και θα πρέπει να περιμένει για το δικό του ντεμπούτο.
Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, που συνέτριψε 5-1 τη Γαλατασαράι των μεγάλων αστεριών.
Τέλος, στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-2 της Νιούκαστλ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ράσφορντ που πέτυχε δύο υπέροχα γκολ.
Η Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη ισοφάρισε την πιο ευρεία νίκη της 1ης αγωνιστικής έως τώρα (το 4-0 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Αταλάντα) συντρίβοντας τη Μονακό στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» με 4-1.
Η Κοπεγχάγη του Παντελή Χατζηδιάκου αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 επί της Λεβερκούζεν. Μάλιστα, ο Έλληνας αμυντικός ήταν και ο μοιραίος παίκτης των Δανών, καθώς στις καθυστερήσεις η μπάλα από το σουτ του Ετσεβέρι βρήκε πάνω του και με το αυτογκόλ αυτό οι «ασπιρίνες» κατάφεραν να «σώσουν την παρτίδα».
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Πέμπτης (18/9):
Mπριζ -Μονακό 4-1 (32′ Τρεσόλντι, 39′ Ονιεντίκα, 43′ Βανάκεν, 75′ Ντιακόν – 90+1΄ Φάτι)
Κοπεγχάγη -Λεβερκούζεν 2-2 (9′ Λάρσον, 87′ Ρόμπερτ – 82′ Γκριμάλντο, 90’+1 αυτ. Χατζηδιάκος)
Μάντσεστερ Σίτι -Νάπολι 2-0 (56΄ Χάαλαντ, 56΄ Ντοκού)
Αϊντραχτ Φρ.-Γαλατασαράι 5-1 (37΄αυτ. Σάντσες, 45+2΄ Ουζούν Τζαν, 45+4΄, 66΄ Μπούρκαρντ, 75΄ Κνάουφ – 8΄ Γιουνούς)
Σπόρτινγκ Λ. – Καϊράτ 4-1 (44΄,65΄ Τρινκάο, 66΄ Άλισον Σάντος, 68΄ Κουέντα -88′ Εντμίλσον)
Νιούκαστλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-2 (90΄ Γκόρντον – 58΄,67΄ Ράσφορντ)