Την πρόκριση στους “8” του Copa Africa πήραν η Αίγυπτος και η Νιγηρία
Η Νιγηρία συνέτριψε με 4-0 τη Μοζαμβίκη και προκρίθηκε στα προημιτελικά, διατηρώντας το απόλυτο που έχουν από την έναρξη της διοργάνωσης (4Χ4).
Οι “σούπερ αετοί” θα συναντηθούν με τον νικητή της αναμέτρησης Αλγερία-ΛΔ Κονγκό, που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης (6/1) στις 18:00.
Σκόρερ των νικητών ήταν οι Λούκμαν (20′), Οσιμέν (25′,47′) και στο 75′ ο Ανταμς, ο οποίος είχε και δύο ασίστ.
Νωρίτερα, η Αίγυπτος δυσκολεύτηκε αρκετά και επικράτησε στην παράταση με 3-1 (1-1 κ.δ) του Μπενίν και πλέον, περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στους «8» που θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού, Ακτή Ελεφαντοστού – Μπουρκίνα Φάσο (6/1, 21:00).
Το σκορ για τους “Φαράω” άνοιξε ο Ατία στο 69ο λεπτό, αλλά οι παίκτες του Μπενίν δεν το έβαλαν κάτω και στο 83′ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ντοσού.
Το 1-1 δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου στο 97′ ο Ιμπραχίμ έβαλε ξανά μπροστά την Αίγυπτο, για να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς ο Σαλάχ στο 120’+4.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των “16”:
03/01
Σενεγάλη – Σουδάν 3-1
Μάλι – Τυνησία 1-1 (3-2 στα πέναλτι)
04/01
Μαρόκο – Τανζανία 1-0
Νότια Αφρική – Καμερούν 1-2
05/01
Αίγυπτος – Μπενίν 3-1 παρ. (κ.δ 1-1)
Νιγηρία – Μοζαμβίκη 4-0
06/01
Αλγερία – ΛΔ Κονγκό 18:00
Ακτή Ελεφαντ. – Μπουρκίνα Φάσο 21:00