Δεν ξεκινά η Super League 2, ύστερα από “όχι” των λοιμωξιολόγων

Δεν θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον το πρωτάθλημα της Super League 2, ύστερα από τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα, παρόλο που υπήρχε αισιοδοξία ότι θα γινόταν σέντρα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ελλάδας ακόμη και το προσεχές Σαββατοκύριακο, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Με δεδομένο ότι η οποιαδήποτε απόφαση ανήκει στην Κυβέρνηση, εφόσον ακολουθούνται οι οδηγίες των επιστημόνων, η Super League 2, όπως και οι υπόλοιπες κατηγορίες κάτω από αυτή, προς το παρόν μένει σε αναστολή μέχρι τη βελτίωση της κατάστασης.

Η απόφαση αυτή, έφερε την αντίδραση των ΠΑΕ της Super League 2 και, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνεταιρισμός ζητά έστω την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι η Super League 2, απέστειλε την Παρασκευή 6/11/20 το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, ταυτόσημο με αυτό της SL1 όπως της ζητήθηκε, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας .

Παράλληλα απεστάλη, την ίδια ημέρα, έγγραφο με την δέσμευση των 12 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-21 ότι το εν λόγω πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά γράμμα.

Ωστόσο, χθες ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημά μας και θα εξεταστεί σε νεότερη σύσκεψή της. Μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος, σε νεότερο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους φορείς, ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων προκειμένου να διατηρούνται οι αθλητές μας στην απαιτούμενη σωματική και φυσική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η χωρίς καμία καθυστέρηση έναρξη του πρωταθλήματος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ