Διευκρινήσεις της ΟΥΕΦΑ για τη διεξαγωγή αγώνων εθνικών ομάδων σε περίπτωση κρούσματος

Σε διευκρινήσεις σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μεταξύ εθνικών ομάδων σε περίπτωση κρουσμάτων κορωνοϊού προχώρησε η UEFA.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έδωσε διευκρινήσεις για το πώς θα διεξαχθούν ή όχι τα παιχνίδια μεταξύ εθνικών ομάδων σε Nations League, Euro u21 και προκριματικά για το Euro γυναικών, σε περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα.

Αναλυτικά:

1. Εάν ποδοσφαιριστές μιας ομάδας πρέπει να μπουν σε απομόνωση αφού έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, τότε το ματς μπορεί να διεξαχθεί εφόσον υπάρχουν 13 διαθέσιμοι παίκτες και 1 εξ αυτών είναι τερματοφύλακας.

2. Εάν μια εθνική ομάδα δεν είναι σε θέση να κατέβει σε ένα παιχνίδι εφόσον δεν υπάρξουν 13 ποδοσφαιριστές και ανάμεσα σε αυτούς 1 τερματοφύλακας, το ματς θα αναβάλλεται και θα ορίζεται ξανά σε άλλη ημερομηνία εάν αυτό μπορεί να συμβεί και υπάρχει το περιθώριο. Εάν η ομοσπονδία δεν μπορεί να το διοργανώσει στη χώρα της, μπορεί να οριστεί ουδέτερο γήπεδο από την UEFA, ενώ αν η ομοσπονδία θεωρηθεί υπαίτια, τότε θα υποστεί τις κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και να χάσει το ματς στα χαρτιά.

3. Εάν το ματς δεν μπορεί να οριστεί ξανά σε άλλη ημερομηνία, τότε τα αρμόδια όργανα της UEFA θα αποφασίσουν για την τύχη του. Εάν φέρουν ευθύνη και οι δύο ομοσπονδίες ή δεν φέρει καμία από τις δύο ομοσπονδίες, τότε θα οδηγούμαστε σε κλήρωση με τρία αποτελέσματα: 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, 0-1 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0).

4. Εφόσον ένα κάποια μέλη από τη διαιτητική ομάδα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, η UEFA θα πρέπει να τους αντικαταστήσει με διαιτητές από την ίδια χώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ