Ο Δημήτρης Τσεκερίδης μίλησε στο Kingsport.gr και στον Θεόδωρο Βαφειάδη.
Ο παλαιστής του ΠΑΟΚ στην ελληνορωμαϊκή πάλη αναφέρθηκε στους στόχους του, στο όνειρο του και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το γυμναστήριο προπόνησης. Επίσης, σύγκρινε την πάλη της Ελλάδας με τουεξωτερικού.
Στο τέλος αναφέρθηκε για το πως ξεκίνησε την πάλη, για το πως αντιμετωπίζεται από άλλους ως αθλητής, αλλά και για την στήριξη που χρειάζεται από την ομοσπονδία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Kingsport.gr:
Κατέκτησες την 3η θέση φέτος στους Μεσογειακούς αγώνες. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
«Αρχικά μακάρι να ήταν χρυσό, αλλά και πάλι τα πήγα καλά. Τώρα ο επόμενος στόχος είναι μια πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αν υπάρξει σωστή στήριξη και σωστή δουλειά, τότε υπάρχει πιθανότητα».
Τον προηγούμενο μήνα κατέκτησες την 15η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχεις πιο υψηλές βλέψεις;
«Ήταν μια μέτρια εμφάνιση. Έκανα δύο αγώνες και κέρδισα τον έναν. Δεν ήταν καλό αποτέλεσμα για μένα. Στο επόμενο Παγκόσμιο στοχεύω την 8άδα. Το μόνο που λείπει είναι στήριξη από την Ομοσπονδία.»
Ακούγεται πως το επόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα γίνει στην Θεσσαλονίκη και στο Παλατάκι. Πόσο σημαντικό θα είναι αν ο ΠΑΟΚ πάρει τον τίτλο στην έδρα του;
«Πρώτα από όλα περιμένουμε να ανακοινωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Αν πάρουμε τον τίτλο θα είναι κάτι σημαντικό για την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Έχουμε πάρει πολλούς τίτλους και το μόνο που λείπει είναι να το πάρουμε στην έδρα μας ώστε να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί.»
Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ μικρό γυμναστήριο και οι παλαιστές κάνουν προπονήσεις σε γυμνστήρια άλλων ομάδων. Τι πρέπει να γίνει;
«Δεν είναι σωστό να έχουμε σκορπιστεί σε όλη την πόλη. Είναι θλιβερό. Από την άλλη, οι Μακεδόνες Ευόσμου μας δέχονται και μας φιλοξενούν σαν να είμαστε αθλητές τους. Το κυριότερο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί γυμναστήριο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί γυμναστήριο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μακάρι σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει βρεθεί λύση».
Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού στην αντιμετώπιση από τις Ομοσπονδίες;
«Πρώτα να πούμε πως τα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι ισάξια με αυτά του εξωτερικού. Η μεγάλη διαφορά είναι πως δεν γίνεται καλή δουλειά, καθώς δεν υπάρχουν εθνικά κλιμάκια και αρκετή στήριξη σε σχέση με άλλα κράτη. Δεν φταίει πάντα η Ομοσπονδία, αλλά και ο προϋπολογισμός που παίρνει είναι λίγος ίσως και ανεπαρκής».
Η πάλη δεν είναι πολύ διαδεδομένο άθλημα. Πως και ασχολήθηκες;
«Το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά. Ο πατέρας μου ήταν και αυτός αθλητής της πάλης, ενώ τώρα προπονητής στον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησα και φάνηκε πως έχω ταλέντο. Μετά έβγαινα πρωταθλητής Ελλάδος συνεχόμενα. Έτσι έμεινα στο άθλημα της πάλης».
Πως αντιδράει ο κόσμος στο άκουσμα πως ασχολείσαι με την πάλη;
«Θεωρώ πως όταν το μαθαίνει κάποιος αυτό, του εμπνέεις παραπάνω σεβασμό. Αν κάποιος γνωρίζει το άθλημα της πάλης τότε σίγουρα θα γνωρίζει πως μιλάμε για ένα δύσκολο άθλημα. Τα παιδιά από εκεί μέσα βγαίνουν άνδρες και με γερές βάσεις για το αύριο.»
Η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει την πάλη;
«Είναι σχετικό. Έχει την δυνατότητα αν έχει στήριξη, όπως προείπα. Αν αυξηθεί ο προϋπολογισμός τότε όλα θα έχουν μία άνθηση και θα υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη.»