“Έφυγε” ο Σάββας Θεοδωρίδης

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς σήμερα “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ύστερα από μάχη που έδινε για τη ζωή του, καθώς ταλαιπωρούταν από προβλήματα υγείας, το μεσημέρι της Δευτέρας 17/8, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου “Σωτηρία”.

Δίπλα στον Ολυμπιακό σε όλη του τη ζωή, τόσο ως ποδοσφαιριστής όταν υπερασπιζόταν την “ερυθρόλευκη” εστία από το 1953 έως το 1962, όσο και ως παράγοντας τα επόμενα χρόνια. Ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν επίτιμος πρόεδρος της ομάδας.

Μάλιστα, είχε προκαλέσει συγκίνηση η εικόνα του στη φιέστα του Ολυμπιακού, καθώς ήταν φανερά καταβεβλημένος.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Αν ο όρος «στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη.

Αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τη σταδιοδρομία του στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο το 1953. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1962 όταν και «κρέμασε» τα γάντια του.

Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, ανάμεσα σε άλλα, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*