Είπαν “αντίο” στα …αστέρια!

Η εβδομάδα που πέρασε μας άφησε …ιστορικά πράγματα για να την θυμόμαστε σε ότι αφορά στο Champions League και ο Νίκος Στρατής μας τα θυμίζει στο Kingsport.gr. Χωρίς CR7 και Messi τα προημιτελικά μετά από 16 χρόνια και οι φημολογούμενες …τάσεις φυγής των δύο “mega star” βγαίνουν και πάλι στο προσκήνιο. “Έσπασε” τα …κοντέρ ο 38άρης Pepe που ‘‘σφράγισε‘‘ τη μεγαλειώδη πρόκριση της Porto επί της Juventus, τρέχει και δε …φτάνει η Liverpool για να δικαιώσει τους “οιωνούς” που την ευνοούν…

Lionel Messi και Cristiano Ronaldo δεν θα βρίσκονται στους προημιτελικούς του φετινού Champions League.  Το ….φυσικό φαινόμενο να απουσιάζουν και οι δυο τους από την κορυφαία οκτάδα της διοργάνωσης είχε να συμβεί 16 χρόνια! Από το 2004-05, όταν η Barcelona στη φάση των 16 έμενε έξω από την Chelsea  του Mourinho (2-1, 2-4, με το περίφημο γκολ – σβήσιμο …τσιγάρου στη ρεβάνς του Λονδίνου από τον Ronaldinho) ενώ η Manchester United του 22χρονου ακόμα τότε Cristiano έχανε δύο φορές , (0-1, 0-1) από την ποιοτικότερη ομάδα της Ευρώπης εκείνη την εποχή Milan του Carlo Ancelotti (Kaka, Crespo, Seedorf, Shevchenko , Maldini κλπ). Και οι δύο είχαν δει τοτε τις ομάδες τους να τερματίζουν στη δεύτερη θέση των ομίλων και να έχουν το θεωρητικό ντεζαβαντάζ στα νοκ άουτ των 16 έχοντας τη ρεβάνς εκτός έδρας. Ο Messi εκείνη τη σεζόν (18 ετών …ασυμπλήρωτα) είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη Barca αλλά δεν αγωνίστηκε στα δύο νοκ άουτ με την Chelsea, είχε ωστόσο προλάβει στους ομίλους να παίξει κόντρα στη Shakhtar

Προσεγγίζοντας τη …σύγχρονη έκδοση της αμοιβαίας απουσίας τους από τους προημιτελικούς, έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε πρώτα ότι στο μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας είχαν αμφότεροι απουσιάσει και πάλι από τους προημιτελικούς καθώς ηττήθηκαν στη φάση των 16. Και μάλιστα (λες και το… ποδόσφαιρο ήθελε να τους στείλει ταυτόχρονα ένα μήνυμα) την ίδια μέρα, για την ακρίβεια την πρώτη μέρα των νοκ άουτ (30 Ιουνίου 2018, Γαλλία – Αργεντινή 4-3, Ουρουγουάη – Πορτογαλία 2-1). Είναι προφανές ότι τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να κάνουν από μόνοι τους τη διαφορά στις ομάδες τους όπως συνέβαινε παλιότερα και απλώς κυνηγούν ένα τελευταίο μεγάλο …λάφυρο! Είτε αυτό λέγεται ‘‘αποχαιρετιστήριο‘‘ τρόπαιο  Champions League (5-4 προηγείται σε κατακτήσεις ο Πορτογάλος του Aργεντινού) ή μια τελευταία Χρυσή μπάλα (εδώ το …σκορ είναι 6-5 ο Messi!). Στη Barcelona ο Messi μοιάζει τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει τους …απαραίτητους συμπαραστάτες που θα τον βοηθούσαν σε αυτό το στόχο! Στα πρόσφατα παιχνίδια με την Pari Saint Germain ήταν …κραυγαλέα η απουσία του Luis Suarez ο οποίος αν βρισκόταν απέναντι από τον Keylor Navas στις ευκαιρίες ή και τις διεκδικήσεις που έχασε ο …σταθερά επιπόλαιος Ousmane Dembele (αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 έναντι …145 εκ. για να αντικαταστήσει το Neymar που πήγε στο Παρίσι για 222!), οι Καταλανοί θα ήταν τουλάχιστον μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα της ρεβάνς του Παρισιού. Στο τέλος της… ημέρας το σβήσιμο των προβολέων στο “Parc de Princes” τους βρήκε εκτός προημιτελικών της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια! Εντελώς γυμνοί επιθετικά μοιάζουν στα μεγάλα ματς οι “blaugrana” όταν ο αντίπαλος βάσει αμυντικού πλάνου περιορίζει την δυνατότητα εκτέλεσης του Messi. Πολύ περισσότερο πλέον απόντος του Suarez (κάτι που φάνηκε και στο 0-3 με τη Juventus στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, μία ήττα που την υποχρέωσε να πάει ως δεύτερη στην κλήρωση των 16 και να πέσει πάνω στην Pari) τα 18 γκολ του οποίου στο Ισπανικό πρωτάθλημα οδηγούν από ότι φαίνεται την Atletico Madrid στον φετινό τίτλο της La Liga!

 

Το …ακριβό λάθος με Griezman!

Οι …πανέξυπνοι διοικούντες αφήνοντας τον ‘‘Λουισίτο‘‘ (προκειμένου να γλυτώσουν τα 15 εκατ. ετησίως του συμβολαίου του) να φύγει για Μαδρίτη έδειξαν ότι επενδύουν στην πλήρως αποτυχημένη μεταγραφή του Antoine Griezman (καλοκαίρι 2019) που στοίχισε 120 εκατομμύρια με τον ξανθομάλλη Γάλλο στράικερ να μην έχει βρει ακόμα το ρόλο και τον προσανατολισμό του στην ενδεκάδα. Μια παίζει στα αριστερά της επίθεσης ενώ δεν είναι εξτρέμ, μια ‘‘φουνταριστός‘‘ φορ (ούτε τέτοιος είναι!) αλλά συνήθως καταλήγει να …τρακάρει με τον Messi έξω από την περιοχή του αντιπάλου η οποία συνήθως είναι άδεια από καθαρόαιμο στράικερ την ώρα που ο Braithwate προσπαθεί να γίνει … Suarez κι ας του λείπουν τουλάχιστον …τρία επίπεδα ποιότητας σε σχέση με τον Ουρουγουανό προκάτοχό του. Σχεδιασμός ομάδας από τα …Lidl! Ο Griezman είναι ξεκάθαρο εδώ και χρόνια πως είναι παίκτης που παίζει πίσω από το φορ (όπως έκανε με επιτυχία στην Atletico κινούμενος στην πλάτη του Fernando Torres ή του Diego Costa) τον οποίον περιμένει να ‘‘παίξει ξύλο‘‘ με τα στόπερ ώστε να έρθει ο ίδιος από πίσω να τελειώσει φάσεις, πράγμα που έκανε ιδανικά και με την εθνική Γαλλίας φτάνοντας σε δύο τελικούς (UEFA Euro 2016, FIFA World Cup2018)  και κατακτώντας το παγκόσμιο κύπελλο παίζοντας πίσω από τον Olivier Giroud ο οποίος μπορεί να ολοκλήρωσε το μουντιάλ της Ρωσίας χωρίς …ούτε μία “on target” τελική (!), προετοίμαζε όμως το έδαφος για να εκτελούν οι υπόλοιποι! Αλλά θα μου πείτε πού να ξέρεις όλα αυτά όταν είσαι στο ΔΣ της Barcelona και μετά το θέμα ‘‘ποιόν επιθετικό θα πάρουμε για του χρόνου‘‘ έχεις να συζητήσεις το χτίσιμο του ρόστερ της …Euroleague  του μπάσκετ (!). Μόνο μην έχουμε απαιτήσεις μετά για σωστό σχεδιασμό ομάδας, ένας σχεδιασμός που επί προεδρίας Josep Maria Bartomeu μπορεί να διεκδικήσει βραβείο μαζεμένων άστοχων επιλογών. Μένει να δούμε αν ο προσφάτως εκλεγμένος Joan Laporta (δεύτερη θητεία καθώς είχε διοικήσει και την επταετία 2003-2010) ‘‘τρέξει‘‘ την ομάδα περισσότερο με ποδοσφαιρική και λιγότερο με εμπορική λογική αλλά και πως θα διαχειριστεί το χρέος του ενός και πλέον δις ευρώ που πλανάται ως …φάντασμα πάνω από το “Camp Nou”. Το πρόβλημα βέβαια στη Barca δεν άρχισε με τη φυγή του Neymar πριν τέσσερα χρόνια ή του Suarez πέρσι. Οι “blaugrana” τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά νοκ άουτ ελλείψει δυνατού, γρήγορου και τελικά …σύγχρονου κέντρου (ακόμα και στις τελευταίες σεζόν του Iniesta) γνώρισαν ταπεινωτικές εκτός έδρας ήττες που την οδήγησαν σε οδυνηρούς αποκλεισμούς ακόμα και κόντρα στα προγνωστικά (2018 με Roma, 2019 Liverpool). Απλά φέτος οι ταπεινώσεις ήρθαν και μέσα στο …σπίτι της με αποκορύφωμα το πρόσφατο 1-4 από την Pari SG.

Ο Kylian Mbappe πέτυχε που είχε σημειώσει χατ τρικ στο ματς της Βαρκελώνης, σκόραρε και στο πρόσφατο 1-1 του Παρισιού για να γίνει ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής (22 χρ. και 80 ημερών)  που φτάνει τα 25 γκολ στη διοργάνωση ξεπερνώντας τον Messi (22 και 280 ημ.). Εννοείται πως έτσι όπως το πάει ο Erling Haaland  δεν θα αργήσει να τον ξεπεράσει. Ο 20χρονος Νορβηγός στράικερ της Dortmund προχτές με τα δύο τέρματα του κόντρα στη Sevilla έφτασε τα 20 Champions League γκολ για τα οποία χρειάστηκε μόλις 14 (!) ματς ‘‘διαλύοντας‘‘ το ρεκόρ του Harry Kane που για τον ίδιο αριθμό τερμάτων είχε χρειαστεί 24 αγώνες!

 

Ο ένας περιμένει τον …άλλον!

Πάμε στον Cristiano τώρα. Το μεγάλο ‘‘μπαμ‘‘ του καλοκαιριού 2018 ήταν η μεταγραφή του στη Juventus έναντι περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ (και 30 εκ. ετησίως ο ίδιος για συμβόλαιο που λήγει το 2022). Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στο τελικό του Champions League στο Κίεβο (Real – Liverpool 3-1 ενεργώντας παρορμητικά και ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο άνθρωπος του τελικού δεν ήταν ο ίδιος αλλά ο Gareth Bale) είχε βιαστεί να αναγγείλει την αποχώρηση του από τη Μαδρίτη. Όταν ανακοινώθηκε από τη Juventus, στο Τορίνο ανέβηκαν οι τιμές ακόμα και του …εσπρέσο! Όλοι χόρευαν σε ρυθμούς CR7 που ναι μεν πρόσθεσε ακόμη δύο πρωταθλήματα στην πλούσια συλλογή του, στο Champions League ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει ούτε μέχρι τον ημιτελικό γνωρίζοντας τον αποκλεισμό και στις τρεις τελευταίες σεζόν και μάλιστα εντός έδρας από αντιπάλους που σαφέστατα ήταν αουτσάιντερ (2019 Ajax, 2020 Lyon, 2021 Porto). Τα Ιταλικά ΜΜΕ μάλιστα ανέφεραν πως το βράδυ μετά τον αποκλεισμό από τον Ajax στον προημιτελικό του 2019 συναντήθηκε με τον πρόεδρο Andrea Agnelli σχεδόν …απαιτώντας μεταγραφική ενίσχυση! Τα δυο τελευταία καλοκαίρια στο Τορίνο ήρθαν De Ligt, Morata, Chiesa, Kulusevski κλπ, όμως η Juve φέτος μοιάζει να χάνει τον εγχώριο τίτλο από την Inter του πρώην Antonio Conte (έξτρα λόγος για να προκαλέσει εκνευρισμό στον ιδιοκτήτη Agnelli) και θα δει πάλι τους προημιτελικούς του Champions League από …Smart TV!  Η ομάδα περιμένει από τον Ronaldo (πρώτος σκόρερ ως τώρα στην τρέχουσα σεζόν στη Serie A με 20 γκολ) να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη (τα πρωταθλήματα ποτέ δεν έλειψαν από την πρωτεύουσα του Πιεμόντε) για την οποία και τον αγόρασε πριν τρία χρόνια κι ο Πορτογάλος περιμένει από τη Juve να τον βοηθήσει να κατακτήσει το 6ο του δακτυλίδι Champions League και να ισοφαρίσει τον ρέκορντμαν κατακτήσεων και ‘‘ζωντανό θρύλο‘‘ της Real, Paco Gento. Μέχρι στιγμής και οι δυο τους έχουν μείνει στην …αναμονή! Ήδη δειλά δειλά εμφανίζονται καθημερινά φωνές και άρθρα που μιλούν για διαζύγιο των δύο πλευρών το καλοκαίρι. Στοιχηματικά γραφεία εμφανίζουν αποδόσεις φαβοριτισμού στην πιθανότητα φυγής του CR7 στο τέλος της σεζόν (περίπου 1.60 έναντι 2.10 για παραμονή!) ενώ ο πρώην πρόεδρος (επί εποχής του σκανδάλου ‘‘Calciopoli‘‘!) της “Vecchia Signora” Giovanni Cobolli Gigli δηλώνει δημόσια και χωρίς αναστολές ότι είναι προτιμότερο η Juve να αφήσει ελεύθερο το καλοκαίρι τον Ronaldo και να μην περιμένει το τέλος του συμβολαίου το 2022. Ο ιταλικός τύπος εκτιμά ότι η Juventus θα μπορούσε να τον αποδεσμεύσει έναντι περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ήδη η ισπανική τηλεοπτική εκπομπή “El Chiringuito de Jugones” (είχε αποκαλύψει το deal CR7 – Juventus το 2018) υποστηριξε ότι έχει γίνει ραντεβού Real – Jorge Mendes (μάνατζερ του Cristiano) για να δουν οι δυο πλευρές αν υπάρχει σημείο επαφής και περίπτωση να πραγματοποιηθεί η …μεγάλη επιστροφή!

 

O MVP Sergio Oliveira κι o “βιονικός” Pepe

Στην προηγούμενη μου αναφορά στο Champions League είχα βάλει την Porto του Sergio Conceicao μέχρι και στον τίτλο του άρθρου, τόσο πολύ με είχε εντυπωσιάσει! Ο μεταξύ άλλων πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που θεωρείται ένας από τους καλύτερους τεχνικούς στη χώρα του, δημιούργησε την τελευταία διετία μία από τις πιο ‘‘μπαρουτοκαπνισμένες‘‘ ομάδες στην Ευρώπη. Μία …παραλλαγή Atletico του Simeone αλλά σε πιο μοντέρνα έκδοση με λιγότερο “individual” ταλέντο αλλά ίδιο και ίσως και καλύτερο “team spirit” που της δίνει το δικαίωμα να κοιτάζει την κάθε Juventus στα μάτια! Είναι άλλωστε η μόνη ομάδα ως τώρα στη φετινή διοργάνωση που έβαλε γκολ στη Manchester City του Guardiola και ταυτόχρονα την κράτησε άσφαιρη σε ένα (και μόνο) ματς (1-3 εκτός και 0-0 εντός στους ομίλους). Παίκτης ‘‘κλειδί‘‘ ένας άλλος πρώην ‘‘δικέφαλος‘‘ , ο πληθωρικός Sergio Oliveira, ένας σύγχρονος χαφ που στα 28,5 του χρόνια εντυπωσιάζει με τις ανασταλτικές/φυσικές/εγκεφαλικές  αλλά και επιθετικές/ τεχνικές αρετές του, συνδιάζει με ιδανικό τρόπο αμυντικά και δημιουργικά καθήκοντα.  Είναι ο MVP του Conceicao με 5 γκολ (δυο με πεναλτι) φέτος στη διοργάνωση (!) καθώς εκτός από τα δύο κόντρα στη Juve είχε σημειώσει και τρία στους ομίλους. MVP του αγώνα άλλωστε ανακηρύχτηκε και από την τεχνική υπηρεσία της UEFA το βράδυ της Τρίτης.

Κατά σημαντική μερίδα του Πορτογαλικού τύπου πάντως, πολυτιμότερος παίκτης της Porto στην πρόκριση – υπέρβαση του “Allianz Stadium” ήταν ο 38χρονος Pepe! Ήταν πραγματικά συγκλονιστικός για άλλη μία φορά (αν και …αμφίβολος λόγω ενοχλήσεων που είχε τις προηγούμενες μέρες!) έχοντας 12 εναέριες επεμβάσεις, 18 επιτυχημένα τάκλιν (!) και ούτε ένα λάθος! ‘‘Δεν μπορεί να είναι 38 ετών, μάλλον είναι …18!‘‘ έγραφαν μετά τον αγώνα οι Πορτογάλοι συνάδελφοι. Ακόμα μια εμφάνιση – παράσημο για έναν εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών της τελευταίας 20ετίας στον κόσμο που στον τελικό του UEFA Euro 2016 εκτός από το κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης με την Πορτογαλία του Fernando Santos (και του …προχθεσινού του αντιπάλου Cristiano Ronaldo) κέρδιζε και τον τίτλο του MVP του τελικού απέναντι στην οικοδέσποινα Γαλλία απωθώντας ηρωϊκά τη μία μετά την άλλη τις επιθέσεις των …αμφιτρυώνων “tricolor”. Ένα χρόνο μετά ήταν εκείνος που ισοφάριζε το Μεξικό στις καθυστερήσεις του μικρού τελικού του κυπέλλου συνομοσπονδιών της Ρωσίας (2017) για να κατακτήσουν οι Πορτογάλοι την 3η θέση του τουρνουά. Ήταν ένα από τα συνολικά 7 γκολ που σημείωσε με την εθνική Πορτογαλίας (σκόραρε και σε τελικές φάσεις Euro και μουντιάλ) ενώ ο σούπερ δυναμικός “νατουραλιζέ” στόπερ (γεννημένος στο Maceió της Βραζιλίας) ήταν παρών και στην κατάκτηση του UEFA Nations League 2019 από την Πορτογαλία με τον ίδιο να μην παίζει στο νικηφόρο τελικό με τους Ολλανδούς καθώς είχε τραυματιστεί στον ημιτελικό με την Ελβετία. Αγωνίστηκε φυσικά και στη Real Madrid τη δεκαετία 2007-2017 κατακτώντας ως βασικός το Champions League το 2014 και το 2016 και ως αναπληρωματικός το 2017.  Ήταν παίκτης – εργαλείο στους ‘‘μερενχες‘‘  ειδικά στην τριετία Mourinho (2010-2013) που πολύ συχνά αναλάμβανε ειδικό ρόλο στα χαφ. Το συμβόλαιο του με την Porto λήγει το καλοκαίρι του 2023 όταν και θα έχει συμπληρώσει τα …40 του χρόνια! Με αυτή την αγωνιστική παρουσία που είδαμε την Τρίτη στο Τορίνο μην σας φανεί παράξενο αν ο πρόεδρος των “δράκων” Pinto da Costa του προτείνει …επέκταση!

 

Τα “σημάδια” δείχνουν Λίβερπουλ, αλλά …μόνο αυτά!

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει φέτος για τη Liverpool και την κατρακύλα της στην Premier League. Μετά το εντός έδρας αήττητο σερί 68 αγώνων, έχουν έρθει έξι (!) σερί ήττες μέσα στο Anfield που όχι απλά την έχουν αφήσει εκτός διεκδίκησης του τίτλου αλλά κινδυνεύει και η ίδια η παρουσία της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν! Εν προκειμένω δεν θα ασχοληθούμε με αυτό αλλά με την προσπάθεια της να επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης δύο χρόνια μετά τον θρίαμβό της στη Μαδρίτη. Το Champions League της πρόσφερε τη δυνατότητα να …ξεχαστεί και να χαμογελάσει προσωρινά με το 2-0 στη Βουδαπέστη απέναντι στη Λειψία (16 φορές έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του ο Alisson στη διοργάνωση από το ξεκίνημα της σεζόν 2017-18, κανένας γκολκίπερ δεν κατάφερε περισσότερα clean sheet μέσα στο ίδιο διάστημα). Μια νίκη που ‘‘σφράγισε‘‘ την πρόκριση της στους προημιτελικούς (12 προκρίσεις σε 13 περιπτώσεις που η Liverpool έπαιξε διπλά νοκ άουτ Ευρωπαϊκής διοργάνωσης επί εποχής Klopp!). Όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο όπου η Liverpool είχε νικήσει επίσης με 2-0, σκόραραν οι Salah (ο πιο παραγωγικός παίκτης που αγωνίζεται στην Premier League με 25 επίσημα γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις) και Mane. Ο τελευταίος έφτασε τα 12 γκολ σε νοκ άουτ φάση Champions League, μόνο ο πρώτος σκόρερ ever της διοργάνωσης Cristiano Ronaldo έχει περισσότερα (13) από τότε που εμφανίστηκε ο Σενεγαλέζος (2017-18) στο εν λόγω τουρνουά. Σε ότι αφορά στην φετινή προσπάθεια των “Reds” στο Champions League, είναι προφανές ότι ως τώρα τουλάχιστον δεν δείχνουν ικανοί να πάνε …all the way. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν οι Salah – Mane κυρίως και δευτερευόντως ο Firmino ξαναβρεθούν στο επίπεδο που τους ξέραμε, δεν θα κυνηγήσουν μία ιστορική επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η ισορροπία στη μεσαία γραμμή της ομάδας μοιάζει κοντά στο να αποκατασταθεί, κάτι που είδαμε μεσοβδόμαδα στη Βουδαπέστη.

Ο Klopp παραδέχτηκε το προφανές, ότι δηλαδή η θέση ‘‘6‘‘ είναι αυτή που ταιριάζει …κουτί στο Fabinho που μετά από καιρό αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ. Έτσι ο πρώην άσος της Monaco επανέκτησε τη δυνατότητα να διατηρεί τον έλεγχο στον …περιβάλλοντα χώρο έξω από την άμυνα των ‘‘κόκκινων‘‘.  Ο “Fab” βοήθησε  τόσο στην κάλυψη των στόπερ, στην καλύτερη ισορροπία της άμυνας αλλά και στην ορθή διαδικασία εκκίνησης δημιουργίας των χαφ, αρχικά με τη δική του πρώτη πάσα (θαρρείς και …μοιράζει ρόλους και αρμοδιότητες στους συμπαίκτες του!), και εν συνεχεία με την απελευθέρωση των Thiago και Wijnaldum σε πιο προωθημένες θέσεις και επιθετικές λειτουργίες ώστε να ξεδιπλώσουν χωρίς …ενοχές τις δημιουργικές τους αρετές. Θα περιμένουμε λίγο καιρό για να διαπιστώσουμε αν όντως υπάρξει σταθερή άνοδος και επιστροφή στα προηγούμενα στάνταρ, κάτι που θα μας κάνει να ανακαλέσουμε και να την ξαναβάλουμε στη λίστα …επιβατών για την Πόλη. Έχουμε ξαναναφερθεί στα πολλά φετινά προβλήματα (τραυματισμοί, άμυνα, κούραση, επιθετικό πλάνο κλπ) αλλά οι ‘‘οιωνοί‘‘ είναι ….σκανδαλωδώς ευνοϊκοί: Πλην του ότι φέτος ο τελικός είναι προγραμματισμένος (καλώς …εχόντων των πραγμάτων) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης (“Kemal Attaturk”) όπου οι ‘‘κόκκινοι‘‘ του Rafa Benitez είχαν πραγματοποιήσει την πιο ‘‘επική‘‘ ανατροπή που έχουμε δει ποτέ σε διεθνή τελικό, σημειώστε κι αυτά: Και τότε ήταν εκτός τετράδας στην εγχώρια βαθμολογία, είχαν αποκλείσει Γερμανική ομάδα στους 16 (Bayer Leverkusen) ενώ εκτός προημιτελικών ήταν και τότε οι Messi και Ronaldo! Σας …θυμίζει κάτι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ