Έλληνας ορκίστηκε o Νταουρέν Κουρουγκλίεβ

Ο πρωταθλητής Ρωσίας Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ορκίστηκε Έλληνας.

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ρώσος Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, ορκίστηκε Έλληνας ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας κ. Άγγελου Δημοσθένους και υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

«Η πολιτογράφηση είναι πολύ περισσότερο από μια νομική διαδικασία και σήμερα έχουμε την χαρά να πολιτογραφήσουμε Έλληνα έναν αθλητή, ο οποίος έχει ήδη τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας με τις επιτυχίες του. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας κάνει για ακόμη μια φορά υπερήφανους» δήλωσε ο Άγγελος Δημοσθένους.

Από την μεριά του ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ευχαρίστησε όλους για τις ενέργειες τους και τόνισε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να τιμήσει την Ελλάδα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τον γενικό γραμματέα Ιθαγένειας Άγγελο Δημοσθένους, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και όλους όσοι βοήθησαν για να πάρω την ελληνική ιθαγένεια. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Θέλω να κάνω όλους τους Έλληνες υπερήφανους και να τιμήσω την Ελλάδα! Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσους με βοήθησαν να εκπληρώσω το όνειρο μου! Πραγματικά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος,» δήλωσε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ.

Ο Κουρουγκλίεβ γεννήθηκε στο Νταγκεστάν, την επαρχία της Ρωσίας που έχει μακρά παράδοση στην πάλη. Ήταν δύο φορές πρωταθλητής Ρωσίας το 2018 και το 2020, πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 και πρώτος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 στο Μπακού. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η απαγόρευση συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις οδήγησε τον 30χρονο στην αναζήτηση λύσης για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό και τη βρήκε μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης που τον έκλεισε και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ