«Ένεση» ύψους 86,7 εκ. ευρώ από την ιδιοκτησία της Μίλαν

Η φετινή αναγέννηση της Μίλαν δεν μοιάζει τυχαία. Το γεγονός αυτό ενισχύεται από το ότι η ιδιοκτησία κατέβαλε 86,7 εκ. ευρώ για να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα του συλλόγου.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε την Μίλαν στο “πάνθεον” των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης, εκεί όπου ανήκει δικαιωματικά», δήλωνε ο ιδρυτής του αμερικανικού fund Elliot Πολ Σίνγκερ, όταν η ιδιοκτησία της Μίλαν περνούσε στα χέρια του και φροντίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να εκπληρώσει τη δέσμευσή του.

Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, το διοικητικό συμβούλιο των «ροσονέρι» γνωστοποίησε ότι έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους που λήγει τη 30η Ιουνίου του 2020. Η καθαρή ζημία που υπέστη ο σύλλογος ανήλθε στα 195.000.000 εκατ. ευρώ, η οποία αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη μακραίωνη ιστορία του.

Φυσικά, το παραπάνω αστρονομικό πόσο σημειώθηκε, κυρίως λόγω της εξάπλωσης της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού και των τρομακτικών μειώσεων στα έσοδα, αλλά και εξαιτίας των… αμαρτιών του προηγούμενου ιδιοκτήτη Λι Γιονγκχόνγκ. Ο τελευταίος είχε αποτύχει να αποπληρώσει δάνειο ύψους 32,000.000. Με βάση όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Φελίς Ρεϊμόντο, στην προσπάθειά του να μετριάσει τη χασούρα, το αμερικανικό fund Eliot κατέβαλε περίπου 86,7  εκ. ευρώ.

Συνεπώς, ολόκληρη η επένδυση του έχει κάνει η εταιρεία Elliot  ανέρχεται στα  470.000.000 εκ. ευρώ από τον Αύγουστο του 2018 έως σήμερα. Μάλιστα, τα αποτελέσματα αντανακλώνται και στο αγωνιστικό επίπεδο. Πέρυσι τέτοιες μέρες, υπό τις οδηγίες του Μάρκο Τζαμπάολο, σε 6 ματς το ταμείο είχε γράψει 4 ήττες και 8 γκολ παθητικό, ενώ σήμερα η Μίλαν είναι στην κορυφή έχοντας το καλύτερο παθητικό [1 γκολ] στη Serie A αλλά και στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*