Επικαιρότητα: Προς νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις σκέψεις της κυβέρνησης ύστερα και από την εισήγηση των ειδικών είναι ένα νέο γενικό Lockdown το οποίο θα έχει διάρκεια ενός μήνα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας ο οποίος τόνισε ότι η εισήγηση των ειδικών προς τον πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρη.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας καθώς και το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει εκ νέου αυτό το μέτρο σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας ώστε το σύστημα υγείας να αντέξει την πίεση.

Ο υπουργός υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά:

” H ημερομηνία έναρξης του lockdown “είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν”. Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά, ενώ γυμνάσια και λύκεια κλείνουν.”

Όπως γίνεται αντιληπτό το νέο μέτρο θα επηρεάσει την αθλητική και αγωνιστική δραστηριότητα στη χώρα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πάει προς αναστολή η Basket League και μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ στον αέρα βρίσκεται και η  Super League. Τέλος  υπάρχει ερωτηματικό για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ευρωπαϊκούς αγώνες (Champions League, Europa League, EuroLeague, Basketball Champions League).

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη(5/11) στις 12:00 με τον Κυριακό Μητσοτάκη να ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με το πότε αλλά και το πόσο θα διαρκέσει το νέο “lockdown” το οποίο θα έχει μεγάλες και βαριές επιπτώσεις τόσο στη ζωή όσο και στην οικονομία των πολιτών.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*