ΕΠΟ: Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για Σούπερ Λιγκ 1 & 2, Γ’ Εθνική και Α’ Εθνική Γυναικών

Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τη Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2, Γ’ Εθνική και Α’ Εθνική Γυναικών.

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις της Σούπερ Λιγκ 1 (Ανδρών, Κ19, Κ17). Παράλληλα, θα διερευνηθεί η πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου σε κάποιο γήπεδο εκ των ΟΑΚΑ, Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό, Παμπελοποννησιακό και Καυτανζόγλειο, καθώς και σε κάποιο γήπεδο του εξωτερικού.

Ενώ η Α’ Εθνική Κατηγορία Γυναικών 2023-24 θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων, εκ των οποίων οι πέντε θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική της επόμενης σεζόν (2024-25). Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Αναλυτικά:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε τα εξής.

1.Ενέκρινε τις αποφάσεις που είχε λάβει νωρίτερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία αποφάσισε τα εξής:

·Να απευθύνει επιστολές με τις οποίες θα ζητεί την επίσπευση των διεξαγόμενων ερευνών για χειραγώγηση και παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Οι επιστολές θα σταλούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου και την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Αποφασίστηκε ακόμη η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στις 2 Αυγούστου προκειμένου να διαμορφωθεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την πειθαρχική εξέταση υποθέσεων παράνομου στοιχηματισμού.

·Να εγκρίνει τις προκηρύξεις πρωταθλήματος της Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 (Ανδρών, Κ19, Κ17),

·Να εγκρίνει τον Κανονισμό Παρατηρητών της Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, με τις προτεινόμενες αλλαγές και τροποποιήσεις.

·Να εγκρίνει το αίτημα της Super League 2 περί παράτασης στην υποβολή της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, την 1η Αυγούστου 2023.

·Να εγκρίνει το σχέδιο του Πειθαρχικού Κώδικα με τις προτεινόμενες αλλαγές και τροποποιήσεις.

·Να ανανεώσει τις συμβάσεις των Ελλήνων μελών της ΚΕΔ μέχρι 30 Ιουνίου 2024.

2. Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023.

3. Θα σταλούν έγγραφα στις διοικήσεις των Ολυμπιακού Σταδίου, Παγκρητίου, Πανθεσσαλικού, Παμπελοποννησιακού και Καυταντζογλείου προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα διεξαγωγής σε ένα από αυτά του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας αγωνιστικής περιόδου 2023/2024. Ταυτόχρονα, θα διερευνηθεί και η πιθανότητα διεξαγωγής σε γήπεδο του εξωτερικού.

4. Το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ