Επόμενη στέγη για τον Αλάμπα το “νησί”

Ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Αλάμπα, φαίνεται πως δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μόναχο, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να του  «χαμογελάνε»

Σύμφωνα με Αγγλικά δημοσιεύματα, ο Αυστριακός νιώθει υποτιμημένος στους «Βαυαρούς» και δεν επιθυμεί την ανανέωση του τρέχοντος συμβολαίου του, το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Έτσι, είναι αρκετά πιθανό να κλείσει ο «κύκλος» του Αλάμπα με τη Μπάγερν Μονάχου, μετά από μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία η οποία κράτησε δώδεκα χρόνια.

Ο τωρινός μισθός του παίχτη είναι 150 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα, αρκετά κάτω από τους υψηλά αμειβόμενους συμπαίκτες του, όπως είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 375 χιλιάδες λίρες ανά εβδομάδα και ο Τόμας Μίλερ με 300 χιλιάδες λίρες ανά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, έρχεται και το αίσθημα της υποτίμησης που παρουσιάζουν τα Αγγλικά Μέσα για τον 28χρονο, ο οποίος δε δέχθηκε την πρόταση των 200 χιλιάδων ανά εβδομάδα και φαίνεται να έχει κλείσει προς το παρόν την «πόρτα» στις όποιες διαπραγματεύσεις.

Εκεί ειναι που μπαίνει η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ, στο παιχνίδι, η οποία ειναι σχεδόν σίγουρο πως τον Ιανουάριο, που ανοίγει το μεταγραφικό παράθυρο, θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αμυντικού. Οι «Κόκκινοι», ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν τον σοβαρό τραυματισμό του Φίρχιλ φαν Ντάικ, ο οποίος πιθανότατα να κρατήσει τον 29χρονο αμυντικό εκτός αγωνιστικής δράσης για όλη την σεζόν.

Έτσι, με τους Φαμπίνιο και Μάτιπ να έχουν επίσης κάποια θέματα τις τελευταίες μέρες, είναι βέβαιο πως η ομάδα του  θα ψάξει μια μεγάλη μεταγραφή τον χειμώνα. Ο Αλάμπα έχει μετατραπεί επιτυχημένα σε σέντερ μπακ τις τελευταίες σεζόν, τη στιγμή που μπορεί να αποδώσει αναλόγως εξαιρετικά σε άλλες θέσεις (αριστερός μπακ, εσωτερικός χαφ). Μένει να δούμε αν εκεί όπου υπάρχει «καπνός», θα δούμε τελικά και τη «φωτιά».

Συνεπώς, με τους Φαμπίνιο και Μάτιπ να παρουσιάζουν κάποια θέματα τις τελευταίες μέρες, αμέσως επόμενο είναι η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να ψάξει μια μεγάλη μεταγραφή τον χειμώνα.

Έτσι και αλλιώς ο Αλάμπα εκτός απο την επιτυχημένη μετατροπή του σε σέντερ μπακ τις τελευταίες σεζόν, μπορεί να αποδώσει εξίσου εξαιρετικά και σε άλλες θέσεις όπως αυτή του αριστερού μπακ, ή ακόμα και αυτή του εσωτερικού χαφ. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν όντως, εκεί όπου υπάρχει «καπνός», θα δούμε τελικά και τη «φωτιά».

Google news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*