Εθνική μπάσκετ: Ανακοίνωσε Ιτούδη η Εθνική

Με τον Δημήτρη Ιτούδη στο τιμόνι θα πορευτεί στο προσεχές Ευρωμπάσκετ η Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Η εποχή Ιτούδη στην Εθνική ομάδα ξεκίνησε και επίσημα με την ανακοίνωση της ΕΟΚ, με την οποία γνωστοποιήθηκε η έναρξη της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελούσε το νούμερο ένα στόχο της νέας ηγεσίας του Βαγγέλη Λιόλιου με τις προσπάθειες για το πολυπόθητο ναι από τον τεχνικό της ΤΣΣΚΑ να ήταν πιο έντονες το τελευταίο διάστημα με ευτυχές αποτέλεσμα.

Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και η θετική συγκατάβαση του ισχυρού άνδρα της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούνιν που έδωσε την συγκατάθεση του ώστε ο Ιτούδης να αναλάβει παράλληλα με την ομάδα του και την Εθνική μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ

“Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι νέος Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θέλει να ευχαριστήσει την ΤΣΣΚΑ και τον πρόεδρο κ. Βατούτιν προσωπικά για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στην θετική ανταπόκριση του αιτήματος της Ομοσπονδίας”.

Ο νέος τεχνικός της Εθνικής θα καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο προσεχές ευρωμπάσκετ ενώ μέχρι τότε στο τιμόνι θα βρίσκεται ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Έτσι μετά το αίσιο τέλος στην υπόθεση Ιτούδη σειρά παίρνει η στελέχωση του τεχνικού του επιτελείου με τον πρώτο λόγο να ανήκει στον ίδιον.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας αφού ευχαρίστησε τον Αντρέι Βατούνιν τόνισε οτι αυτό ήταν κάτι που το ήθελε πολύ και προσπάθησε αρκετά ώστε όλα να ομαλοποιηθούν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντρέι Βατούτιν και ολόκληρο τον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μου έδωσε το πράσινο φως και μου επέτρεψε να είμαι ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας της χώρας μου. Είναι μια πραγματικά μεγάλη, τεράστια τιμή. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Λιόλιο και τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να με πάρουν σε αυτή τη θέση. Όπως είπα, όταν θέλεις κάτι με το βάθος της ψυχής σου, αυτό γίνεται πραγματικότητα, δημιουργείς τον κόσμο στον οποίο ζεις. Ξέρω ποιες είναι οι προσδοκίες. Οι Έλληνες είναι ένα περήφανο έθνος, αγαπούν το μπάσκετ, το οποίο τους έχει φέρει χαρές. Ξέρω επίσης τις υποχρεώσεις μας. Εύχομαι οι παίκτες να παραμείνουν υγιείς, ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί“.

Τον Αντρέι Βατούνιν ευχαρίστησε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος στον οποίον φυσικά πιστώνεται αυτή η επιτυχία.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βαγγέλη Λιόλιου

“Θέλω να ευχαριστήσω την ΤΣΣΚΑ και τον πρόεδρο κ. Βατούτιν προσωπικά για τη συνεργασία όλη αυτή την περίοδο, η οποία οδήγησε στη θετική ανταπόκριση του αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης” ανέφερε σχετικά ο Βαγγέλης Λιόλιος στην πρώτη τοποθέτηση που έκανε για τα… ευχάριστα νέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει