Όλα ανοιχτά για τις ρεβάνς μετά τις ισοπαλίες σε Γαλλία, Αγγλία και Σκωτία.
Για την 1η αγωνιστική των προημιτελικών αγώνων του Europa League, η Μπόντο Γκλιμτ νίκησε την Λάτσιο με 2-0 και έβαλε γερά τις βάσεις για την πρόκρισή της στην τετράδα. Τότεναμ και Άιντραχτ έμειναν στο 1-1 και, πλέον, τα πάντα θα κριθούν στις ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης. Λευκή ισοπαλία στο Άιμπροξ μεταξύ της Ρέιντζερς και της Αθλέτικ αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς. Η Λυών και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 2-2 με την υπόθεση πρόκριση να παραμένει ανοιχτή.
Μπόντο Γκλιμτ -Λάτσιο 2-0:
Οι Νορβηγοί έβαλαν γερά θεμέλια για την πρόκριση νικώντας τους Ιταλούς με 2-0. Οι πρωταθλητές Νορβηγίας είχαν την κατοχή της μπάλας και αρκετές επισκέψεις στην εστία του Μανδά. Ο Σάλτνες που ήταν σε εξαιρετική βραδιά νίκησε σε δυο φορές τον Έλληνα πορτιέρο, ο Νορβηγός άνοιξε το σκορ στο 47’ , και στο 69’ έκανε το τελικό 2-0.
Ρέιντζερς -Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0:
Στη Σκωτία, η αποβολή του Πρόπερ μόλις στο 13’ της Ρέιντζερς δεν άνοιξε τον δρόμο προς την νικη για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, σε αντίθεση της έβαλε φρένο στα σχέδια του για νίκη εκτός έδρας.
Οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον τερματοφύλακα της Ρέιντζερς, Κέλι, να «κατεβάζει ρολά» και να αποκρούει πέναλτι του Μπερενγκέρ λίγο πριν το φινάλε. Το ματς είχε δραματικό φινάλε, καθώς οι γηπεδούχοι τελείωσαν με 9 παίκτες – στο 90’+8 ο Στέρλινγκ τραυματίστηκε, όμως είχαν εξαντληθεί οι αλλαγές, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται τελικά στο 90’+13.
Λυών -Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2:
Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο μουδιασμένοι με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να προηγηθούν στο 26΄με τον Αλμάδα. Μετά το γκολ η ομάδα του Αμορίμ ανέβασε στροφές και με τον Γιόρο στο 45+5’ έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να κυκλοφορούν την μπάλα και να απειλούν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το νικητήριο γκολ κάτι που πλήρωσαν στο 88’ όταν ο Ζίρκζεϊ έκανε το 1-2. Οι Γάλλοι κατάφεραν το 2-2 με τον Τσερκί στο 90’+5.
Τότεναμ – Άιντραχτ 1-1:
Τότεναμ και Άιντραχτ άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Εκιτικέ στο 6’. Οι παίκτες του Άγγελου Ποστέκογλου στο 26’ έφεραν το ματς στα ίσια με τον Πόρο έπειτα από την πάσα του Μάντισον.