Η νέα Ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι προ των πυλών

Το νέο European Super-League αναμένεται να ξεκινήσει το 2024 και θα πάρει τη θέση του σημερινού Champions League.

Όπως εγινε γνωστό από τον γαλλικό τύπο θα απαρτίζεται από 32 συμμετέχοντες και θα χωρίζεται σε 4 γκουπ από 8 ομάδες το κάθε ένα.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες δεν θα έχουν πρόσβαση μόνο στον πρώτο γύρο νοκ-άουτ, αλλά θα είναι επίσης και στους προκριματικους για το Super Champions League το επόμενο έτος.
Συνεπώς, δεν θα υπάρξει πλέον υποβιβασμός στην Europa League.

Για τους συλλόγους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των πρώτων 4 ομάδων, θα υπάρξουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με την βαθμολογία τους.

Η πέμπτη ομάδα προκρίνεται στην φάση των ομίλων του επόμενου Champions League. Η έκτη και η έβδομη σε βαθμολογία ομάδα θα οδηγηθεί σε ένα είδος playout με άλλες τέσσερις ομάδες και ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη έκδοση του Champions League ενώ όσοι αποκλειστούν θα συμμετάσχουν στο Europa League την επόμενη σεζόν.

Η όγδοη και τελευταία στη βαθμολογία ομάδα, περνάει στους προκαταρκτικούς γύρους του Europa League για την επόμενη σεζόν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ