Ίντερ – Μίλαν: Το ντέρμπι των… κορεό

Ιντερ - Μίλαν: Το ντέρμπι των...κορεό

Ένα μοναδικό σόου που χαρίζουν σε κάθε ντέρμπι οι οπαδοί των δύο ομάδων με τον “διαγωνισμό” για το καλύτερο κορεό.

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ίντερ και Μίλαν πέρα από την ιστορία του, τους μεγάλους παίκτες και τα μεγάλα παιχνίδια είναι και μια μοναδική παράσταση των Curva Nord και Curva Sud (τα πέταλα των δύο ομάδων), όπου σε κάθε ντέρμπι “διαγωνίζονται” για το ποιος έχει δημιουργήσει το καλύτερο κορεό (coreografia όπως το λένε στην Ιταλία).

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τα πέντε καλύτερα εξ’ αυτών από την μεριά της Ίντερ, μιας και είναι απόψε τυπικά γηπεδούχος. Από σχέδια για τον Βορρά και το Μιλάνο μέχρι και σύμβολα για την ομάδα. Πάμε να δούμε τα πέντε καλύτερα εξ’ αυτών.

1. Ίσως το καλύτερο coreo που έχει γίνει ποτέ σε ντέρμπι, είναι αυτό των οπαδών της Ίντερ. Στην εικόνα απεικονίζεται η φράση “Ti te dominet Milan” (“εμείς είμαστε το Μιλάνο” στα Μιλανέζικα) μαζί με την Madonnina (βρίσκεται ψηλά στον καθεδρικό ναό της πλατείας του Μιλάνου) αλλά και τη σημαία της πόλης. Για την ιστορία, στο ντέρμπι είχε επικρατήσει η Ίντερ με 4-2 στις 6 Μαΐου του 2012.

2. Ακόμα ένα σημείο της πόλης επιλέχθηκε από τους οπαδούς των «νερατζούρι». Στις 19 Απριλίου του 2015, επιλέχθηκε το “Κάστρο Σφορτσέκο” ένα από τα πολιτιστικά σύμβολα του Μιλάνου. Στο πάνω μέρος απεικονίζεται η φράση “Τώρα, ο ουρανός χρωματίζεται νερατζούρι (μπλε-μαύρος) και κάτω αναγράφεται το “εδώ είμαστε, είμαστε από τον Βορρά”. Το ντέρμπι είχε λήξει ισόπαλο με 0-0.

3. Ένα πανό που σύμφωνα με τους οπαδούς της Ίντερ, χρειάστηκαν τρεις μήνες για να δημιουργηθεί. Στην εικόνα απεικονίζεται κάτω από τη σημαία της πόλης ένα γιγάντιο φίδι (ένα από τα παλιά σήματα της Ίντερ) και η φράση “το σύμβολο των Μιλανέζων”

4. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2013, χρησιμοποιήθηκε κάτι πιο απλό αλλά με δυο φράσεις που απεικονίζουν τη λατρεία και τον «έρωτα» των “Ιντερίστι” με την ομάδα τους! Στο πάνω μέρος, το κανονικό όνομα της ομάδας (INTERNAZIONALE) και από κάτω οι φράσεις “Κάνεις την καρδιά μου να τρέμει…Με κάνεις να σταματάει η αναπνοή μου…”. Για την ιστορία, το ντέρμπι είχε έρθει ισόπαλο με 1-1 (Ελ Σαραουί/Σκελότο).

5. Στις 14 Νοεμβρίου του 2010, δεν γινόταν να μην πικάρουν τη συμπολίτισσα τους με αφορμή την κατάκτηση του τρεμπλ από την Ίντερ. Στην εικόνα απεικονίζεται ο Φρέντι Κρούγκερ (ως “Εφιάλτης”) με μπλούζα στα νερατζούρι χρώματα και τα νύχια του στα τρία τρόπαια οπού κατέκτησε η Ίντερ, με τις λέξεις “Ένα…δύο…τρία…, η Τριπλέτα (το τρεμπλ στα ιταλικά) είναι για εσάς”. Το ματς κρίθηκε με γκολ του Ιμπραΐμοβιτς δίνοντας τη νίκη στη Μίλαν.

Δυστυχώς, τα φετινά παιχνίδια διεξάγονται χωρίς κόσμο, όμως ελπίζουμε πως την επόμενη σεζόν το ντέρμπι του Μιλάνου θα έχει, γιατί σίγουρα θα δούμε κάτι εντυπωσιακό, αφού η απουσία τους εδώ και ένα χρόνο από το ματς, έχει δημιουργήσει στενοχώρια και στους ίδιους μιας και δεν μπορούν να δείξουν στον υπόλοιπο πλανήτη τις «δημιουργίες» τους.

Google news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*