Κλαίρη Μαρτινοπούλου στο Kingsport.gr: «Ο ρόλος του γυμναστή στην καλαθοσφαίριση»

Η γυμνάστρια Κλαίρη Μαρτινοπούλου μίλησε στο Kingsport.gr και στους Αντώνη Μουστάκα και Δημήτρη Μαγγανάρη για το πρώτο Elite Basketball Camp

Στα πλαίσια των καλεσμένων του Elite Basketball Camp βρέθηκε η γυμνάστρια Κλαίρη (Κλημεντίνη) Μαρτινοπούλου. Η έμπειρη γυμνάστρια με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην αθλητική απόδοση μίλησε στο Kingsport.gr και στους Αντώνη Μουστάκα και Δημήτρη Μαγγανάρη.

Με εξειδίκευση στην αθλητική απόδοση & αποκατάσταση και με πλούσια εμπειρία σε υψηλού επιπέδου ομάδες μπάσκετ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των νεαρών παιδιών και έδωσε τις δικές της συμβουλές και οδηγίες για την καλύτερη άσκηση.

Αναλυτικά η συνέντευξή της στο Kingsport.gr:

basketball camp stella kaltsidou vangelis mantzaris klairi martinopoulou kingsport.gr 5

Για το camp ανέφερε: «Κάνουν μια πολύ ωραία προσπάθεια εδώ. Υπάρχουν αρκετά παιδιά εδώ και απ’ ότι είδα υπάρχουν και μικτά τμήματα με αγόρια και κορίτσια, το οποίο είναι πάρα πολύ όμορφο. Πιστεύω ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, γιατί δίνουν σημασία παράλληλα στην ενδυνάμωση καθώς και στη συναρμογή σε αυτές τις ηλικίες με διαφορά μικρό-όργανα και ασκήσεις με το βάρος σώματος,

Για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ενδυνάμωση: Η ενδυνάμωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Αρχικά ως πρόληψη τραυματισμών και με κύριο σκοπό την βελτίωση του αθλητή. Στο μπασκετ υπάρχουν παίκτες με τελείως διαφορετικό σωματότυπο . Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο συγκριτικά με άλλα ομαδικά αθλήματα την ανάγκη σχεδιασμού εξατομικευμένων προγραμμάτων ενδυνάμωσης των αθλητών.

basketball camp stella kaltsidou vangelis mantzaris klairi martinopoulou kingsport.gr

Συνεργασία προπονητών με γυμναστή: «Ο προπονητής είναι ο μαέστρος, ο οποίος φτιάχνει την ομάδα. Ο γυμναστής πέραν της ατομικής βελτίωσης του αθλητή, θα πρέπει να έχει και μια πολύ καλή συνεργασία με το προπονητικό team. Είναι αυτός που θα πρέπει να ελέγχει την προπονητική επιβάρυνση ούτως ώστε η ομάδα να είναι φορμαρισμένη για τον εκάστοτε αγώνα, ανάλογα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και στόχους της ομάδας.

Διαφορές άσκησης και πρωταθλητισμού: Η άσκηση προάγει την υγεία. Κάθε, παιδί ή ενήλικας που θέλει να γυμναστεί θα πρέπει να υπάρχει προοδευτικότητα. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που δεν συμβαδίζει με το επίπεδο του ασκούμενου θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τραυματισμών. Σε αντίθεση ο πρωταθλητισμός περιλαμβάνει την λέξη πρώτος και ως έκτουτου αποσκοπεί στην επίτευξη της μέγιστης απόδοσης. Το σώμα δέχεται μεγάλες επιβαρύνσεις και φθορές. Αυτό που ακούμε πολύ συχνά εκτός από τις επιδόσεις των αθλητών είναι και οι τραυματισμοί αυτών. Επομένως υπάρχει μεγάλη διαφορά για εμένα. Ο πρωταθλητισμός είναι στα κόκκινα, είναι στα όρια. Πρέπει ο αθλητής να αποδείξει το μέγιστο ενώ η άσκηση είναι υγεία.

basketball camp kingsport.gr klairi martinopoulou dimitris maganaris

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ