Ο τελικός έκλεισε στο 28.13 της Κίρα Τουσέντ (Ολλανδία) ενώ η ταχύτερη όλων ήταν η Αυστραλή Ιόνα Άντερσον με 27.51 και πολύ κοντά η Βρετανίδα Λόρεν Κοξ με 27.55.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 15/2 στις 19:12 και η Δράκου θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια με δύο συμμετοχές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, σε ατομικό αγώνισμα.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την μεγάλη επιτυχία η Νόρα είπε τα εξής: «Δεν νιώθω 100% σίγουρη για τον ώμο μου. Είναι καλό ότι έβγαλα τώρα ένα 50άρι χωρίς να νιώσω ένα τράβηγμα ή μία ενόχληση. Σήμερα ήθελα να αγωνιστώ για να ηρεμήσει το κεφάλι μου και να κολυμπήσω απελευθερωμένη, γιατί τώρα δεν ήμουν. Μπήκα μέσα και σκεφτόμουν απλά να κάνω μία επίδοση που να με φέρει στον τελικό.

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα και θα πάω πιο καλά. Τώρα θα ηρεμήσω και θα ξεκουραστώ για να πέσω στην σκυτάλη και να βοηθήσω τα παιδιά γιατί μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό. Έχουμε μια ωραία ευκαιρία και στο ελεύθερο είμαι καλύτερη και δεν πονάω τόσο. Θέλω να κάνω μια καλή προσπάθεια και να ηρεμήσω το βράδυ για να έρθω και να κολυμπήσω έναν τελικό που μου αξίζει. Είμαι σε καλή κατάσταση και φαίνεται, αφού κολυμπάω 28 χαμηλό χωρίς να το καταλαβαίνω. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι ο πρώτος μου τελικός μετά από εννέα χρόνια και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ”