Κύπελλο Ελλάδας: Δεν θα γίνει στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν θα διεξαχθεί τελικά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου υπογραμμίζει ότι υπεύθυνη λήψη αποφάσεων για το γήπεδο είναι μόνο η δημοτική αρχή του Βόλου και όχι η ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του εφετινού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας το γήπεδο της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε ότι μια επιτροπή της ΕΠΟ, εκτελεστική της πλάκας, που μας έχει συνηθίσει να συνεδριάζει και να παίρνει, κατά το δοκούν, απίθανες αποφάσεις για το ποια ομάδα θα ανέβει ή θα πέσει από τις κατηγορίες που ελέγχει, θεώρησε ότι έχει την εξουσία να επιβάλλει την επιθυμία της και σε μας, συγχέοντας προφανώς τον Δήμαρχο Βόλου με τον Λευτέρη Αυγενάκη, που τους δέχεται σαν συνομιλητές

Ξεκαθαρίζουμε ότι η επιτροπή αυτή, με τα μέλη υπαλλήλους – πιστούς υπηρέτες γνωστών συμφερόντων μπορεί να σκέφτεται και να συσκέπτεται με όποιους εκείνη θεωρεί σαν αρμόδιους, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι μετά από τόσο κόπο το μόνο που θα πετύχει είναι να διεξάγει τον τελικό σε κάποιο χωράφι στον θεσσαλικό κάμπο ή στο φιλόξενο γήπεδο των Πράσινων Πουλιών. Στο Πανθεσσαλικό, πάντως, αποκλείεται».

 

Στην ανακοίνωση αυτή, απάντησε η ΕΠΟ:

«Σχετικά με τη χυδαία ανακοίνωση της επιτροπής διαχείρισης του Πανθεσσαλικού, την οποία αφήνουμε στην κρίση των φιλάθλων, από την ΕΠΟ τονίζεται το εξής:

Η ομοσπονδία ήταν έτοιμη για αυτή την παλινωδία για αυτό και τις προσεχείς μέρες θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας».

Ως εκ τούτου η αναζήτηση ξεκινά από το «μηδέν» με ζητούμενο ποια γήπεδα πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, με κυριότερη εκείνη της «ουδέτερης έδρας».

Το σενάριο του ΟΑΚΑ είναι δύσκολα υλοποιήσιμο, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη φυσική έδρα της μίας φιναλίστ (ΑΕΚ), άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερο έδαφος.

Επιπροσθέτως, στο Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες και κατά τρίτο υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διοίκησή του και την ΕΠΟ, καθώς η πρώτη έχει κάνει λόγο για οφειλές της Ομοσπονδίας, η οποία από την πλευρά της απάντησε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Δεν απομένουν λοιπόν παρά γήπεδα της επαρχίας, όπως για παράδειγμα οι «Ζωσιμάδες» στα Γιάννενα, το Παμπελοποννησιακό της Πάτρας και η AEL FC Arena, που περίπου ισαπέχουν από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ