Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται σήμερα στον μονό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με φόντο μια θέση στα ημιτελικά.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (14/1, 18:30) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο αγώνας είναι μονός νοκ άουτ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας δεν υπάρχει παράταση και θα οδηγηθεί κατευθείαν στα πέναλτι. Ενώ η ομάδα που θα περάσει, στα ημιτελικά θα παίξει με τον νικητή του Παναθηναϊκός-Άρης.
Παράλληλα, υπάρχει ο κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο κάθε ομάδα πρέπει να έχει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έναν ποδοσφαιριστή γεννημένο από το 2004 και μετά.
Από τη μία ο Ολυμπιακός που προέρχεται από το 0-2 επί του Ατρομήτου, αλλά και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, θέλει την πρόκριση ώστε να προχωρήσει στον θεσμό και να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Δεν είναι σίγουροι οι Ροντινέι και Ποντένσε, παρόλο που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή, ενώ στο τέρμα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Μπότης, κατά τη συνήθη τακτική του Βάσκου να αλλάζει τερματοφύλακα στο Κύπελλο.
Έτσι, στα δοκάρια θα είναι ο νεαρός γκολκίπερ, στην άμυνα οι Κοστίνια, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης στον άξονα, Στρεφέτσα, Τσικίνιο, Μαρτίνς μεσοεπιθετικά και Ταρέμι στην κορυφή.
Αναλυτικά η αποστολή: Μπότης, Τζολάκης, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Καλογερόπουλος, Κοστίνια, Βέζο, Ροντινέι, Μάνσα, Ρέτσος, Νασιμέντος, Μάρτινς, Γκαρθία, Σιπιόνι, Τσικίνιο, Στρεφέτσα, Έσε, Ποντένσε, Λιατσικούρας, Μουζακίτης, Γιαζίτσι, Γιάρεμτσουκ, Ταρέμι.
Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ προέρχεται από το 3-0 επί του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα, ενώ στον ενδιάμεσο γύρο του Κυπέλλου είχε αποκλείσει τον Ατρόμητο με 5-4 στα πέναλτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Θέλει την πρόκριση για να επιστρέψει στα ημιτελικά μετά από δύο χρόνια,
Παβλένκα και Ιβανούσετς δεν είναι διαθέσιμοι, ενώ το δίλημμα του Ραζβάν Λουτσέσκου όσον αφορά τον νεαρό που θα παίξει είναι ανάμεσα σε Μοναστηρλή ή Μύθου, με τον Έλληνα τερματοφύλακα ωστόσο να είναι εκείνος που είχε παίξει στο ματς με τον Ατρόμητο και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει.
Έτσι, ο Ρουμάνος αναμένεται να παίξει με τον Μοναστηρλή στο τέρμα, Κένι, Κετζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα στην άμυνα, Μεϊτέ, Καμαρά στον άξονα, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον μεσοεπιθετικά και Γιακουμάκη στην κορυφή.