Λευτέρης Μαντζούκας στο Kingsport.gr: “Είμαστε όλοι μαζί εδώ για την Ελλάδα, για κάτι μεγάλο”

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Μαντζούκα στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Γιάννη Δρόσο.

Η Εθνική Μπάσκετ προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο και για τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας της. Στο πλαίσιο της Media Day, ο Λευτέρης Μαντζούκας μίλησε στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Γιάννη Δρόσο.

Λίγο πριν γίνει γνωστή η ανακοίνωση με τους παίκτες που κόπηκαν από την προετοιμασία, με τον Λευτέρη Μαντζούκα να είναι ένας από αυτούς, ο Έλληνας διεθνής ανέφερε χαρακτηριστικά για τους στόχους της Εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Μαντζούκα στο Kingsport.gr: 

drosos mantzoukas kingsport

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής;

«Σίγουρα η νέα μας προσπάθεια αρχίσει με πάρα πολλά παιδιά που έχουν τεράστια εμπειρία και ξέρουν πώς να πετύχουν. Έναν πολύ έμπειρο και αναγνωρισμένο προπονητή. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως έχουμε μπει στον σωστό δρόμο, δίνουμε το 100% κάθε μέρα στην προπόνηση, υπάρχει το σωστό κλίμα υπάρχει πίστη στο πλάνο και πιστεύω πως μέχρι στιγμής όλα είναι όλα καλά».

Πώς πάει μέχρι στιγμής η προετοιμασία και ποιο πιστεύεις πως είναι το δυνατό σημείο της ομάδας;

«Όπως είπα και πριν, όλα πάνε πολύ καλά, δίνουμε το 100%, είμαστε όλοι στη ίδια σελίδα».

Πιστεύεις πως η απουσία των Σλούκα και Καλάθη θα επηρεάσουν τη συνοχή της ομάδας, καθώς είναι δύο παίκτες που αποτελούσαν βασικά στελέχη στο ροτέισον;

«100%. Εντάξει είναι δύο παιδιά τα οποία είναι αναγνωρισμένα στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να βρούμε λύση για να καλύψουμε αυτό το κενό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις».

Σε λίγες μέρες θα γίνει ένα φιλικό στο οποίο θα τιμηθεί ο μεγάλος Νίκος Γκάλης, πώς νιώθεις θα είσαι μέλος αυτής της γιορτής;

«Σίγουρα νιώθω πάρα πολύ περήφανος. Ο Νίκος Γκάλης είναι έχει φέρει το μπάσκετ στην Ελλάδα και το έχει αναδείξει. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που ο άνθρωπος αυτός είναι Έλληνας. Και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα τιμηθεί στον αγώνα αυτό».

Θεωρείς πως έχει έρθει η στιγμή αυτή η φουρνιά της Εθνικής ομάδας να κατακτήσει ένα μετάλλιο ή έναν τίτλο;

«Εμείς προσπαθούμε να δίνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση, να δώσουμε και την ψυχή μας σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα που έρχεται. Και από εκεί και πέρα δεν βάζουμε τόσο μακροπρόθεσμους στόχους, πηγαίνουμε βήμα βήμα».

Και μια ευχή για τους φιλάθλους;

«Σίγουρα θέλουμε τη στήριξή τους. Είμαστε όλοι μαζί εδώ για την Ελλάδα, για κάτι μεγάλο και τους έχουμε ανάγκη να μας στηρίζουν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ