Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο Kingsport.gr: «Να υπάρχει ανάπτυξη στις μικρές εθνικές, ώστε η μεγάλη Εθνική να πρωταγωνιστεί»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στο Kingsport.gr και στους Δημήτρη Μαγγανάρη και Αντώνη Μουστάκα για το πρώτο Elite Basketball Camp

Στο πλαίσιο του 1ου Elite Basketball Camp σημερινός καλεσμένος ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος έδωσε τις δικές του συμβουλές και έπαιξε με τα παιδιά του camp.

Ο Έλληνας σέντερ στη συνέχεια μίλησε στο Kingsport.gr και στους Δημήτρη Μαγγανάρη και Αντώνη Μουστάκα, τονίζοντας την καλή δουλειά που κάνουν οι προπονητές του camp, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του μπάσκετ, για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και για την νέα ομοσπονδία.

Επίσης, είπε τη γνώμη του για την Εθνική ομάδα, για τον Δημήτρη Ιτούδη και για το πως μπορεί να γίνει καλύτερη στο μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

Πως σου φάνηκε το Camp και η δουλειά που γίνεται;

«Τα παιδιά εδώ έχουν τεχνογνωσία, ο Βαγγέλης και ο Αντώνης (Μάντζαρης) είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και γνωστοί. Νομίζω είναι ότι πρέπει για αυτό που κάνουν και για εδώ για το Περιστέρι, γιατί είναι παιδιά της περιοχής και αξίζει αυτό που κάνουν. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και έχει προπονητές καλούς».

Ποια συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ;

«Το πιο σημαντικό είναι η αγάπη και μετά έρχονται όλα, η αφοσίωση, η δουλειά πολλά πράγματα».

Πόσο έχει αλλάξει το μπάσκετ από τότε που ήσασταν εσείς νέοι, με τη σημερινή εποχή; Τι αλλαγές έχεις παρατηρήσει;

«Έχει μεγάλες αλλαγές. Στην Ελλάδα δυστυχώς βλέπουμε αρνητικές αλλαγές, αλλά υπάρχει τώρα ο τρόπος παιχνιδιού που είναι διαφορετικός. Ο Κάρι έχει αλλάξει το μπάσκετ, έχει πάει πολύ στο τρίποντο. Εμείς οι ψηλοί είμαστε πιο πολύ βοηθητικοί. Είναι εντυπωσιακό σίγουρα, αλλά προτιμώ το μπάσκετ της δεκαετίας του ’90 με 2000 στο ΝΒΑ, που από εκεί έρχεται και μετά προς τα εδώ. Αλλάζει το μπάσκετ και πάλι θα αλλάξει κάποια στιγμή».

loukas mavrokefalidis antonis moustakas kingsport.gr

Για τη νέα χρονιά; Θα σε βρούμε στον Ιωνικό ή σε κάποια άλλη ομάδα;

«Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω να μείνω να παίξω ακόμα, τώρα το πού δεν ξέρω»

Έχεις πολλά χρόνια καριέρας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πως βλέπεις την εξέλιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα;

«Δυστυχώς τα πράγματα έχουν μείνει όχι στάσιμα. Άμα ήταν στάσιμα, θα ήταν πολύ καλά, γιατί παλιά είχαμε ένα φοβερό πρωτάθλημα και το μπάσκετ ήταν το νο1. Δυστυχώς χειροτερεύει η κατάσταση, το θέμα είναι σίγουρα το οικονομικό και η ΕΟΚ που είχε τα «ίδια μυαλά» και επιτέλους άλλαξε για να δούμε και να ελπίσουμε ότι θα γίνει κάτι καλύτερο εκεί πέρα».

loukas mavrokefalidis vangelis mantzaris basketball camp kingsport.gr 4

Ποια είναι η γνώμη σου γενικά με τις ομάδες στην Ελλάδα, καθώς παρατηρούμε ότι πολλές έχουν οικονομικά προβλήματα; Πιστεύεις πως υπάρχουν λύσεις ή θα βρεθούν σε αδιέξοδο οι ομάδες (μαζί και οι παίκτες);

«Μέχρι στιγμής φαίνεται πως υπάρχει μία αδιέξοδος. Αναφέρομαι στις περισσότερες ομάδες, δεν ξεχωρίζουμε τις 2-3. Σίγουρα το οικονομικό είναι το κομμάτι που “καίει”. Θα δείξει και ας ελπίσουμε ότι η καινούρια προσπάθεια που γίνεται από την ομοσπονδία να έρθουν περισσότεροι χορηγοί, νέες ιδέες, αλλά να υπάρχει ανάπτυξη στις μικρές εθνικές, ώστε η μεγάλη Εθνική να πρωταγωνιστεί. Το νο.1 αν πρωταγωνιστεί η ομάδα ανδρών, τότε θα υπάρξει και καλύτερη ανάπτυξη».

Ήσουν βασικό στέλεχος σε όλες τις βαθμίδες της Εθνικής ομάδας. Πως βλέπεις τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην Εθνική ανδρών;

«Έχει αλλάξει η κατάσταση, θεωρώ πως ο προπονητής ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει η ομοσπονδία. Ο Καλύτερος Έλληνας προπονητής. Συνήθως θέλει έναν διαχειριστή, οπότε πέρα από πολύ καλός προπονητής είναι και διαχειριστής… οπότε μακάρι να τα καταφέρουμε».

loukas mavrokefalidis dimitris maganaris kingsport.gr

Το κομμάτι της προπονητικής σε ενδιαφέρει; Θα σε βλέπαμε στο μέλλον σε αυτό στο πόστο ή σε ενδιαφέρει κάποιο άλλο;

«Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά είναι ένα κομμάτι που βλέπω ότι οι προπονητές πρέπει να έχουν ψυχολογικά προβλήματα (γέλια), οπότε ας το αφήσουμε! Αυτό με το camp είναι ωραίο τώρα που γίνεται, να μπορείς να μεταδόσεις στα παιδιά, όσα ξέρεις από τις εμπειρίες σου, αλλά δεν ξέρω.. θα δούμε. Δεν το έχω σκεφτεί καλά ακόμα.

 

loukas mavrokefalidis elite basketball camp kingsport.gr 4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ