Ο Γιάννης Δρόσος γράφει στο Kingsport.gr για τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, την εικόνα της ομάδας και τα ευρωπαϊκά προκριματικά.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1, ύστερα από τα ευρωπαϊκά προκριματικά, νικώντας με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης.
Και ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να κάνει ένα εκτεταμένο ροτέισον έξι παικτών συγκριτικά με την αρχική ενδεκάδα των ευρωπαϊκών προκριματικών. Συγκεκριμένα, σε συνολικά 5 προκριματικά μέχρι στιγμής, η αρχική ενδεκάδα είναι ακριβώς η ίδια, με εξαίρεση το πρώτο ματς κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, όταν είχε ξεκινήσει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, με τον Μεριά να αγωνίζεται στη συνέχεια.
Ναι μεν αυτό το ροτέισον χρειαζόταν, αλλά ενδεχομένως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πράγματι, επί έναν μήνα τώρα παίζει η ίδια ενδεκάδα ασταμάτητα. Και αυτό είναι λογικό μιας και είναι οι πιο έτοιμοι, πιο «δεμένοι» μεταξύ τους αλλά και έχουν μάθει καλύτερα μέχρι στιγμής τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Μαρτίνς. Και πέρα από αυτό, 9 από τους 11 παίκτες είναι από πέρυσι, με μόνο τον Βαλμπουενά και τον Σεμέδο να είναι καινούργιοι.
Σιγά σιγά όμως πρέπει και οι υπόλοιποι να παίρνουν συμμετοχές, να βρίσκουν τα πατήματά τους και να δείξουν στον προπονητή τους ότι μπορεί να τους υπολογίζει. Και ενδεχομένως ο Πέδρο Μαρτίνς να χρειαστεί να πάει στη λύση των δύο ενδεκάδων: μία για την Ευρώπη και τα ντέρμπι και μία για τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος και το Κύπελλο.
Καθώς φέτος θα έχει, πέρα από τον επαναληπτικό με την Κράσνονταρ, 36 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (26 της κανονικής διάρκειας συν 10 των πλέι οφ), τουλάχιστον 6 ευρωπαϊκά και από 2 μέχρι 7 στο Κύπελλο. Δηλαδή ένα μίνιμουμ 43 αγώνων από τον Σεπτέμβριο (δεν υπολογίζουμε την 1η αγωνιστική η οποία ήδη παίχτηκε) και μετά, οι οποίοι μπορεί να ξεπεράσουν τους 50, ανάλογα και με την ευρωπαϊκή πορεία. Συν τα 7 επίσημα μέχρι και αυτή την εβδομάδα (5 προκριματικά, συν το ματς με τον Αστέρα, συν το προσεχές στη Ρωσία).
Κάθε παίκτης δηλαδή πρέπει να είναι διαθέσιμος, ανάλογα το ματς και το τι μπορεί αυτός να προσφέρει.
Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Σε όλα τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα έδειξε ότι μπορεί αφενός να επιβάλλει το ρυθμό της, αλλά και αφετέρου να δίνει χώρους στον αντίπαλο έτσι ώστε να παίζει με καλύτερα οργανωμένες άμυνες και να βγαίνει με επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Πολύ σημαντική η λειτουργία της άμυνας και ειδικά ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος δείχνει ότι είναι παίκτης άλλης κλάσης. Και φυσικά ο Ζοσέ Σα, ο οποίος δίνει σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ. Ωστόσο αυτό που πρέπει να φτιάξει η ομάδα είναι τα εύκολα πουλήματα της μπάλας. Μέχρι στιγμής δεν έχει στοιχήσει, αλλά κανείς δεν λέει ότι έτσι θα γίνεται συνεχώς.
Οι 11 των προκριματικών είναι έτοιμοι, ενώ οι Σουντανί, Ελ Αραμπί και Ρατζέλοβιτς δείχνουν σε πάρα πολύ καλό δρόμο, ωστόσο θέλουν δουλειά ακόμα. Ο Ελ Αραμπί δείχνει ότι έχει πολύ καλή αίσθηση του γκολ, αλλά είναι ακόμα κάπως «βαρύς», κάτι το οποίο θα φτιάξει. Ο Ρατζέλοβιτς είναι αυτός που ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά προφανώς δεν πρέπει να μείνει εκεί. Αν δουλέψει όπως πρέπει, θα κάνει πολύ μεγάλα παιχνίδια και θα αφήσει εποχή. Οι προοπτικές πάντως είναι εξαιρετικές. Και φυσικά βρισκόμαστε εν αναμονή και των τελευταίων μεταγραφικών κινήσεων.
Όπως και να έχει, άπαντες έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ματς κόντρα στην Κράσνονταρ την Τρίτη, για την επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πρώτο και μεγαλύτερο στόχο την κατάκτηση του νταμπλ και στη συνέχεια κάτι που πρέπει να μπαίνει και αυτό στο κάδρο. Μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία. Και προσοχή στους αντιπάλους που πάντα θα βάλλουν από παντού.