Ναι στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Σούπερ Λιγκ

Στην επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ, το θετικό που βγήκε ήταν η ομοφωνία όσον αφορά στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναιτωλικός και άλλοι, πήραν ευθέως θέση υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης και δεσμεύομαι προσωπικά στο επόμενο Δ.Σ. να φέρω όλες τις προϋποθέσεις σαν σχέδιο μαζί με μια πρώτη έρευνα αγοράς».

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έβαζε αστερίσκο στην όλη συζήτηση, τονίζοντας πως θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα όλων των ομάδων.

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος (και όχι μόνο) ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης είπε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση γιατί δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα.

Ο Αλέξης Κούγιας, αρχικά διαφώνησε με τον Τάκη Αγραφιώτη και τάχθηκε με την πρόταση Αλαφούζου. Κάλεσε, μάλιστα, τον Αγραφιώτη «να μην κάνει το λάθος αυτό ο Ολυμπιακός» και τον παρακάλεσε να ψηφίσει υπέρ. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ πρόσθεσε και το εξής: «Παρακαλάω τον κ. Μαρινάκη που έκανε συγκλονιστική εμφάνιση σήμερα, να με ακούσει».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε: «Λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου πρότεινε να μη γίνει ψηφοφορία για λόγους ενότητας. Συμφώνησε ο Καρυπίδης, αλλά διαφώνησαν οι Αλαφούζος και Κωστούλας.

Τελικά η ψηφοφορία έγινε και σε αυτή ψήφισαν όλοι υπέρ, εκτός από τον Ολυμπιακό που ψήφισε «λευκό» και τις ΠΑΕ Άρης, Πανιώνιος, καθώς και την ΑΕΛ, που ψήφισαν υπέρ με τον αστερίσκο να διερευνηθούν τα ιδιοκτησιακά θέματα των ομάδων.

Μετά την ψηφοφορία, ο Ολυμπιακός διευκρίνισε ότι λέει «ναι στη διερεύνηση για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, όχι όμως σε συγκεκριμένη απόφαση σήμερα».

Μαζί του συμπορεύτηκε και ο Άρης, ενώ ο Αλέξης Κούγιας είπε:

«Η Ξάνθη ανήκει στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ζήτημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις αρχίσουν τα πλέι οφ θα κάνει καταγγελία»!

Τον λόγο πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος, που ως προς την θέση του Ολυμπιακού, είπε το εξής:

«Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό, το να διερευνηθούν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Είναι προφανές ότι η νομιμότητα αποτελεί πάντα έναν αστερίσκο. Αν μια ομάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν συνεχίζει νομίμως, δεν θα συμμετέχει στην κεντρική διαχείριση. Όποια ομάδα έχει πιστοποιητικό και παίζει, μπορεί να μετέχει και στην κεντρική διαχείριση. Όποιος διαφωνεί, ας μειοψηφήσει. Δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα συζητάμε».

Το ίδιο και ο Φώτης Κωστούλας: «Αν κάποια ομάδα στην πορεία αποδειχθεί ότι δεν μετέχει νομίμως, επιστρέφει τα χρήματα της κεντρικής διαχείρισης».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, είπε επίσης: «Συμφωνούμε με τον κύριο Αλαφούζο. Να εξουσιοδοτηθεί μια Επιτροπή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».

Η Λίνα Σουλούκου για λογαριασμό του Ολυμπιακού, επανέλαβε ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε σήμερα στην κεντρική διαχείριση».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, από την πλευρά του, θεώρησε δεδομένη την πρόθεση όλων για κεντρική διαχείριση και αποφάσισε την διερεύνηση του πλαισίου με όλες τις λεπτομέρειες που θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση το working group. Τότε θα έρθει εκ νέου προς ψήφιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ