Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο WNBA

Σημαντική και συνάμα ιστορική αλλαγή στο WNBA. Την Τρίτη, 14/1, η Λίγκα και ο Σύνδεσμος Αθλητριών συμφώνησαν για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει από το προσεχές καλοκαίρι και θα έχει ισχύ έως το 2027.

Τα τελευταία χρόνια, οι παίκτριες του WNBA, διαμαρτύρονταν για τους χαμηλούς μισθούς και την χαώδη διαφορά που υπήρχε στα προνόμια σε σχέση με εκείνα των παικτών του ΝΒΑ, ενώ η Λίγκα είχε φτάσει σε οριακό σημείο.

Έτσι, με τη νέα συλλογική σύμβαση, οι κορυφαίες παίκτριες του WNBA θα έχουν μισθό έως 500.000 δολάρια, θα υπάρχουν αποδοχές 200.000 – 300.000, ενώ ο μέσος όρος αμοιβής θα φτάσει τις 130.000 δολάρια. Οι μισθοί θα έχουν αύξηση της τάξης του 53%, ενώ σημαντικές αλλαγές θα υπάρχουν τόσο στα ταξίδια, όσο και στη διαμονή των ομάδων που θα βρίσκονται μακριά από τη βάση τους.

Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες του WNBA δεν θα έχουν πλέον πτήσεις στην οικονομική θέση, αλλά στις διακεκριμένες, θα μένουν σε μονόκλινα δωμάτια, ενώ αν κάποια μείνει έγκυος θα λάβει ολόκληρο τον ετήσιο μισθό της. Θα υπάρξουν έξτρα έσοδα για τις μπασκετμπολίστριες από χορηγικές συμφωνίες, από τα έσοδα των τηλεοπτικών συμφωνιών και από μπόνους για τα βραβεία στο τέλος του πρωταθλήματος, όλα αυτά σε μια προσπάθεια να κρατήσει η Λίγκα τις σημαντικότερες παίκτριές της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ