Νέο τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ σκέφτεται η UEFA

Νέο φορμάτ διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ εξετάζει η UEFA.

Έναν νέο τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ εξετάσει η UEFA, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Αυτή η νέα μορφή θα μπει σε συζητήσεις και, εφόσον εγκριθεί, θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2024-25.

Οι συμμετέχουσες ομάδες παραμένουν 32, αλλά μπορεί να αυξηθούν σε 36. Στην πρώτη φάση, οι ομάδες θα χωρίζονται σε 4 γκρουπ δυναμικότητας (όπως σήμερα) και μετά από κλήρωση, θα δίνουν 10 αγώνες, 5 εκτός και 5 εκτός, με 10 διαφορετικούς αντιπάλους. Οι αγώνες δηλαδή θα είναι μονοί.

Ωστόσο, για να “βγουν” οι ημερομηνίες, κάποιες αγωνιστικές θα διεξαχθούν Σαββατοκύριακο.

Οι ομάδες θα προκρίνονται στους “16” με βάση τη συνολική βαθμολογία. Δηλαδή μετά την ολοκλήρωση των 10 αγωνιστικών κάθε ομάδας, θα βγαίνει η συνολική βαθμολογία και θα προχωρούν οι πρώτοι 16.

Τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των “16”, δεν θα προκύπτουν με κλήρωση, αλλά… όπως στην μπασκετική Ευρωλίγκα. Δηλαδή ο 1ος με τον 16ο, ο 2ος με τον 15ο, ο 3ος με τον 14ο κοκ. Ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από τη 17η έως την 24η θέση θα συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτό θα γίνει για να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για το κοινό. Μάλιστα, οι σκέψεις του νέου φορμάτ έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με τους μεγάλους συλλόγους να βλέπουν ζεστά κάτι τέτοιο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ