Νέος πρόεδρος της Γιουβέντους ο Τζιανλούκα Φερέρο

Αλλαγές στην διοίκηση της Γιουβέντους.

Μετά την παραίτηση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους. Από τον πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι μέχρι τον αναπληρωτή του Πάβελ Νέντβεντ, τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όλοι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους. Τα αίτια βρίσκονται στην τελευταία διαμάχη της εταιρείας με την CONSOB, την Εθνική Επιτροπή Εταιρειών και Χρηματιστηρίου, που ως δημόσια αρχή είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των ιταλικών χρηματοπιστωτικών αγορών και η δραστηριότητά της στοχεύει στην προστασία του επενδυτικού κοινού.

Η εμπλοκή του σώματος στην έρευνα Prisma, που άνοιξε ο εισαγγελέας του Τορίνο με την κατηγορία της ψευδούς λογιστικής και οι τελευταίες καταγγελίες από την CONSOB, που οδήγησαν σε αναθεώρηση του σχεδίου προϋπολογισμού, οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση. Η Exor (η εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών του συλλόγου) ανακοίνωσε ως νέο πρόεδρο της «μεγάλης κυρίας»τον Τζιανλούκα Φερέρο.

Ο 60χρονος οικονομολόγος αναλαμβάνει την προεδρία των «μπιανκονέρι» και έχει στόχο να επιλύσει τα οικονομικά θέματα της ομάδας. Έτσι, τελειώνει μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους του συλλόγου, που από την ανάληψη των καθηκόντων του Αντρέα Ανιέλι στην προεδρία (19 Μαΐου 2010) και ύστερα έφτασε, μεταξύ άλλων, στο ρεκόρ των εννέα συνεχόμενων πρωταθλημάτων

«Σε αναφορά στις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες από το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους και πριν από τη Συνέλευση των Μετόχων της που ζητήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου 2023, η Exor ανακοινώνει ότι θα υποδείξει τον Τζιανλούκα Φερέρο για τον ρόλο του προέδρου της Γιουβέντους», αναφέρει η δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. στην επίσημη ιστοσελίδα της EXOR .

«Ως εταιρικός σύμβουλος, ελεγκτής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επιτροπής πολλών εταιρειών, ο κ. Φερέρο έχει σημαντική εμπειρία και τις απαιτούμενες τεχνικές ικανότητες, καθώς και γνήσιο πάθος για την Γιουβέντους , καθιστώντας τον το άτομο με τα περισσότερα προσόντα για να το εκπληρώσει αυτό.

«Η Exor θα δημοσιεύσει την πλήρη λίστα των υποψηφίων της για το ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει ο νόμος».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο νέος πρόεδρος είναι εμπειρογνώμονας ελεγκτών που κατείχε υψηλού προφίλ εταιρικές θέσεις.

«Γεννημένος στο Τορίνο το 1963, αποφοίτησε από τα Οικονομικά το 1988. Είναι μέλος του Ordine dei Dottori Commercialisti e degli Esperti Contabili του Τορίνο από το 1989 και μέλος του Registro dei Revisori Legali από το 1995.

«Είναι επίσης Σύμβουλος του Δικαστή στο ίδιο Δικαστήριο. Είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Νόμιμων Ελεγκτών των Fincantieri SpA, Luigi Lavazza SpA, Biotronik, Italia SpA, Praxi Intellectual Property SpA, P. Fiduciaria Srl, Emilio Lavazza Sapa, Gedi Gruppo, Editoriale SpA. Nuo SpA και Lifenet Srl. «Υπηρετεί ως Μόνιμος Ελεγκτής στην Fenera Holding SpA.

«Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Banca del Piemonte και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Italia Independent Group SpA και της Pygar Srl».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ