Ολοκλήρη η Ιταλία σε “Καραντίνα”

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα το βράδυ διευκρίνισε ότι ολόκληρη η χώρα βρίσκεται πλέον σε κόκκινη ζώνη με τα μέτρα περιορισμού του Κορονοιού να εφαρμόζονται σε όλη την επικράτεια.

“Δεν θα υπάρχουν πια δύο Ιταλίες. Είναι η στιγμή της ευθύνης και είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι” δήλωσε και πρόσθεσε: “Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες”

Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από την Τρίτη 10 Μαρτίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε πως “πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες” και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα της Serie A.

Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Όλα αυτά έρχονται ως συνέχεια των ειδήσεων που προέκυψαν στη διάρκεια της ημέρας (9/3) αφενός για τη διεξαγωγή του αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο και τις αναμετρήσεις σε Champions League και Europa League.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ