Ολυμπιακός: Παρουσιάστηκαν Κορδόν και Μαρτίνεθ

Παρουσιάστηκαν Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ – Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παρουσιάστηκαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο νέος τεχνικός διευθυντής Αντόνιο Κορδόν και ο προπονητής Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο πρόεδρος της Πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξαπέλυσε ευθείες κατά της ΕΠΟ και της διαιτησίας, που ζήτησε παράλληλα από τη νέα κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες αναφορικά με το χώρο του ποδοσφαίρου, για τον οποίο υποστήριξε ότι «υπάρχει σήψη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω τη χρονιά που πέρασε. Η προσωπική μου άποψη, δεν είναι όσο τραγική την παρουσιάζουν. Για αυτό φέραμε ίσως τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή, με επιτυχία σε μεγάλες ομάδες και με πρωτάθλημα με τη Μονακό. Με επιτυχίες τεράστιες και με παίκτες. Και έναν προπονητή επιπέδου Πριμέρα. Νέος προπονητής, που διψάει για επιτυχίες. Εμπιστεύθηκα τον Αντόνιο στην επιλογή του. Ξέρει πολύ καλά πού ήρθε. Θέλουμε επίθεση, επίθεση, επίθεση. Μία ομάδα να πρεσάρει και να κερδίζει και να χαιρόμαστε το θέαμα και τους παίκτες μας. Όλα αυτά δεν είναι εύκολα και χρειάζονται χρόνο. Να είστε σίγουροι πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει σκληρά και μπορούν να πετύχουν τους στόχους».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε: «Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να ανέχεσαι και να συζητάς. Σε μία κοινωνία έχεις ανθρώπους που προσφέρουν ή δεν προσφέρουν ή κλέβουν ή σκοτώνουν. Προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα το ήθελα σε πιο καλό επίπεδο.

Από το 2010 προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, πρώτα απ’ όλα η ομάδα να ενισχυθεί, να φτιαχτούν σωστά οι υποδομές και μία επιλογή συνεργατών γύρω από την ομάδα. Να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Για την καταξίωση σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο. Βρεθήκαμε σε υψηλότερο επίπεδο. Κάναμε προσπάθειες που έμειναν στην ιστορία. Προπονητές που έκαναν μετά τεράστιες καριέρες. Επίσης, παίκτες να πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά και στελέχη που εργάστηκαν στον Ολυμπιακό να διαπρέπουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό. Αυτό είναι η πιο μεγάλη απόδειξη. Θεωρώ πως υπάρχει μία σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βλέπουν όλοι και το είδε και πριν μερικά χρόνια ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό ζήτησε την Ολιστική Μελέτη. Ήταν ένα μνημόνιο, αν θέλετε να το πούμε. Αυτή τη μελέτη η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα. Εδώ έχουμε αρχιδιαιητή τον κ. Μάνταλο, ενώ μιλά η Ολιστική Μελέτη.

Οι επαγγελματικές ομάδες δεν ορίζουν τις τύχες τους αλλά η ΕΠΟ, άρα κοροϊδευόμαστε. Εδώ η επαγγελματική διαιτησία, παρότι είναι Νόμος, δεν εφαρμόζεται. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Ο ρόλος μου δεν είναι να παραπονιέμαι. Εμείς είμαστε νικητές. Παρότι τη χρονιά 22-23 οι μισθοί ήταν οι ψηλότεροι στην ιστορία του συλλόγου, είχαμε 40 εκατ. ευρώ έξοδα για παίκτες-προπονητές και ήταν από τις χειρότερες κατατάξεις. Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει διαιτησία και παρασκήνιο. Εάν η διαιτησία ήταν 50-50, θα είχαμε πάρει πρωτάθλημα άνετα. Επίσης έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο για τα εγκλήματα, και σε βάρος μας και σε άλλες ομάδες. Άρα φέτος η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη, γιατί θέλουμε μία ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία. Θα το προσπαθήσουμε και ξέρετε πως είμαστε νικητές. Υπάρχει η αύρα του νικητή».

 

 

Οι δηλώσεις του Αντόνιο Κορδόν:

«Καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον γιο του για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτόν τον εξαιρετικό σύλλογο. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερό μου βήμα. Ο σύλλογος αυτός ξεπερνά σε μέγεθος όλους τους προηγούμενους, για τους τίτλους και όσα έχει κατακτήσει στην πορεία του. Όταν έλαβα την πρόσκληση να παρουσιάσω το πρότζεκτ, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, η απόφαση ήταν στιγμιαία και δεν το έχω μετανιώσει», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε:

«Έχουμε έρθει εδώ για να δουλέψουμε, να κάνουμε τον Ολυμπιακό ακόμη μεγαλύτερο και να δώσουμε χαρές στον κόσμο. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως υπάρχει μια μεγάλη χαρά και καλή διάθεση. Ο κόσμος έχει τη διάθεση να συνεχίσει να προσφέρει και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τον Ολυμπιακό μεγαλύτερο. Θέλω να ανταποδώσω σε όλους την εμπιστοσύνη με τη δουλειά μου και να κάνουμε ακόμη πιο χαρούμενο τον κόσμο».

Σε ερώτηση για τις μεταγραφές, απάντησε: «Ξέρω πως όπου κι αν βρεθούμε, αυτό που ενδιαφέρει φιλάθλους και ΜΜΕ είναι οι μεταγραφές. Υπάρχουν παίκτες πολύ ακριβοί, παίκτες με λιγότερη εμπειρία και πιο οικονομικοί. Σημασία έχει όσοι επιλεγούν να μοιράζονται την ίδια ταυτότητα, την ίδια φιλοδοξία και να μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το σύνολο που θέλουμε να φτιάξουμε.

Ο τρόπος μου είναι να δουλεύω μακριά από τα φώτα, στη σκιά. Έχουμε κάνει βήματα, δεν πρόκειται να κάνουμε ανακοινώσεις κάθε μέρα. Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει, να είστε σίγουροι πως η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της όταν πρέπει».

Για τον αριθμό ποδοσφαιριστών που θα άφηνε ευχαριστημένο τον Μαρτίνεθ: «Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή αριθμό. Γίνεται επεξεργασία του δυναμικού. Είναι σημαντική η προσωπική επαφή με τον άλλον. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πάρουμε τις αποφάσεις. Σημασία έχουμε να κάνουμε επιτυχημένες επιλογές. Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Οι πιο επιτυχημένες κινήσεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Πρέπει να παίξεις καλά τα χαρτιά σου. Για να κάνεις τις κινήσεις σου την κατάλληλη στιγμή».

Για τα συστατικά που χρειάζονται ώστε να πετύχει ο Ολυμπιακός και το αν παιδιά από τις ακαδημίες θα έχουν πιο ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα: «Ο στόχος στη ζωή είναι να δουλεύω με ηρεμία και ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό όσοι είναι στον σύλλογο».

 

Οι δηλώσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ:

«Ευχαριστώ πολύ τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη μεγάλη ευκαιρία που μου δίνει να δουλέψω σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο.

Με το που μπαίνει κάποιος στο αθλητικό κέντρο και στα γραφεία της ομάδας βλέπει το DNA του νικητή. Βλέπεις κόσμο γεμάτο πάθος, που θέλει μόνο να κερδίζει και να παίρνει χαρές.

Ευχαριστώ τον Αντόνιο Κορδόν για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία να κατακτήσουμε πράγματα μαζί. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τίτλους και να αφήσουμε μια θετική εικόνα με την παρουσία μας.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε χαρούμενοι και φιλόδοξοι. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα μας και έχουμε μεγάλο κίνητρο.

Βρισκόμαστε εδώ γεμάτοι φιλοδοξία και με πολλή όρεξη για σκληρή δουλειά, ώστε να πάει η ομάδα ψηλότερα. Όταν μας κάλεσαν να γίνουμε μέλος του Θρύλου, δεν είχαμε καμία αμφιβολία.

Αυτό που θέλω είναι κάθε παίκτης να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όσοι είναι εδώ και όσοι θα έρθουν. Να έχουν όλοι την ίδια νοοτροπία, να δουλεύουν σκληρά και να είναι ο καθένας ο καλύτερος εαυτός του. Να παίζουμε για τη νίκη σε οποιαδήποτε συνθήκη και να ξεσηκώνουμε τον κόσμο μας».

Σε ερώτηση που του έγινε για τα συστατικά που χρειάζονται ώστε να πετύχει ο Ολυμπιακός και το αν παιδιά από τις ακαδημίες θα έχουν πιο ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα, ο Μαρτίνεθ απάντησε:

«Για όλους μας γίνεται μία νέα αρχή σήμερα, όλοι προσπαθούμε να πάμε στο επόμενο στάδιο. Θέλουμε ομάδα με μέλλον και συνέχεια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεση μας. Παίκτες έμπειρους, νέους. Οι παίκτες που δούλεψαν μαζί μας ανέβασαν το επίπεδό τους, ιδιαιτέρως εκείνοι που ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα.

Επιμένω και θα ξαναπώ ότι η καθημερινή δουλειά, η όρεξη για βελτίωση θα είναι το κλειδί. Οι διοργανώσεις χρειάζονται και απαιτούν διαφορετικά πράγματα. Πρέπει να είμαστε ικανοί για να δώσουμε την απάντηση».

Αναφερόμενος στο στιλ παιχνιδιού που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνεθ σημείωσε: «Πάντα θα πηγαίνουμε για τη νίκη. Ομάδα γρήγορη και προσεκτική, με ενέργεια και ένταση, αλλά και ποιότητα ώστε να κερδίζει τα παιχνίδια. Να μπορούμε να διαφοροποιηθούμε στις διοργανώσεις. Μιλάμε πολύ για το στυλ. Για να κερδίσεις χρειάζεται να χρησιμοποιεί πολλά στυλ παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι να είμαστε μια ομάδα, μια ομάδα έξυπνη».

 

Οι δηλώσεις του Κριστιάν Καρεμπέ:

«Πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνουμε. Ωστόσο, για όσους δεν γνωρίζετε, ο κύριος Κορδόν έχει συνεργαστεί με τους Βαλβέρδε και Ζαρντίμ. Μπορεί να μας προσφέρει πολλά δώρα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα δεχθούμε. Με ταπεινότητα πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι ενωμένη. Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις μια ομάδα από την αρχή. Είμαι εδώ για να βοηθήσω ό,τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ