Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρθηκε η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Κορέας και ο υπουργός Αθλητισμού Κιμ Ιλ Γκουκ αποφάσισαν η χώρα να μην συμμετάσχει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω κορωνοϊού. Την απόφαση αυτή την πήραν για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών από την πανδημία.

«Η επιτροπή αποφάσισε να μην υπάρξει συμμετοχή στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες για να προστατευθούν οι αθλητές από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός», κατά την ανακοίνωση.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που δεν θα συμμετάσχει η Βόρεια Κορέα σε Ολυμπιακούς αγώνες, μετά το 1984 στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες και της Σεούλ το 1988.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές από το εξωτερικό, λόγω της πανδημίας. Επίσης, η Ιαπωνία θα κλείσει την πόρτα και στους εθελοντές από το εξωτερικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ