Παγκόσμιο Κύπελλο 2030: Σε έξι χώρες και σε τρεις ηπείρους θα φιλοξενηθεί!

Η FIFA ανακοίνωσε το Μουντιάλ 2030, που θα διεξαχθεί σε 6 χώρες και σε τρεις ηπείρους!

H FIFA έκανε επίσημα γνωστό τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 θα φιλοξενηθεί σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες, με τους τρεις πρώτους αγώνες να φιλοξενούνται σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη και τους υπόλοιπους από την Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο.

Η απόφαση πάρθηκε σήμερα μετά από συνεργασία και των δύο υποψηφιοτήτων. Η πρόταση της Νότιας Αμερικής, η οποία δεν είχε υποδομές, έγινε δεκτή από τη FIFA, καθώς μπορεί να γιορτάσει την 100η επέτειο του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε σε εδάφη της Νότιας Αμερικής.

Μετά από σχετικό αίτημα της CONMEBOL για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση, τα παιχνίδια στην πρεμιέρα των ομίλων των Ουρουγουάης, Αργεντινής και Παραγουάης θα γίνουν εντός έδρας. Οι παραπάνω χώρες δεν επιλέχτηκαν τυχαία: Η Ουρουγουάη ως η πρώτη χώρα που φιλοξένησε (και κέρδισε) τη διοργάνωση, η Αργεντινή ως η πρώτη φιναλίστ και η Παραγουάη ως η χώρα που εδρεύει η CONMEBOL. Μετά τους τρεις πρώτους αγώνες, η Ουρουγουάη, η Αργεντινή, η Παραγουάη και οι τρεις αντίπαλοί τους θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Το τουρνουά του 2030 θα βρει το Μαρόκο να φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά, αφού είχε πέντε ανεπιτυχείς προσφορές για να φιλοξενήσει τις εκδόσεις του τουρνουά τα 1994, 1998, 2006, 2010 και 2026. Θα είναι επίσης η πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βόρεια Αφρική.

Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει επίσης για πρώτη φορά τη διοργάνωση, έχοντας κάνει ανεπιτυχείς προσφορές για τις διοργανώσεις του 2018 και του 2022, ενώ η Ισπανία φιλοξένησε το 1982.

Ινφαντίνο: «Το 2030, θα έχουμε ένα μοναδικό παγκόσμιο αποτύπωμα»

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε: «Σε έναν διχασμένο κόσμο, η FIFA και το ποδόσφαιρο ενώνονται. Το συμβούλιο της FIFA, που εκπροσωπεί ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, συμφώνησε ομόφωνα να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε στην Ουρουγουάη το 1930, με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Ως αποτέλεσμα, μια γιορτή θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αμερική και τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής – Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη – θα διοργανώσουν από έναν αγώνα η καθεμία για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2030. Ο πρώτος από αυτούς τους τρεις αγώνες θα διεξαχθεί φυσικά στο στάδιο εκεί που ξεκίνησαν όλα, στο μυθικό Estádio Centenário του Μοντεβιδέο, ακριβώς για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Το συμβούλιο της FIFA συμφώνησε επίσης ομόφωνα ότι η μόνη πρόταση για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2030 θα είναι η κοινή του Μαρόκου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Δύο ήπειροι – Αφρική και Ευρώπη – ενώθηκαν όχι μόνο σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου αλλά και στην παροχή μοναδικής κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής. Τι σπουδαίο μήνυμα ειρήνης, ανεκτικότητας και ένταξης. Το 2030, θα έχουμε ένα μοναδικό παγκόσμιο αποτύπωμα, τρεις ήπειροι – Αφρική, Ευρώπη και Νότια Αμερική – έξι χώρες – Αργεντινή, Μαρόκο, Παραγουάη, Πορτογαλία, Ισπανία και Ουρουγουάη – θα καλωσορίσουν και θα ενώσουν τον κόσμο ενώ θα γιορτάσουν μαζί το όμορφο παιχνίδι, το εκατονταετηρίδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ