Πατρίκ Κομνηνός: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το final-8»

Την ικανοποίηση του για τη φετινή διοργάνωση του bcl εξέφρασε ο Πατρίκ Κομνηνός

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Basketball Champions League μίλησε στο pregame του ΑΕΚ – Σαραγόσα και την κάμερα της ΕΡΤ3, λέγοντας:

Για το αν είναι δικαιωμένος για την απόφαση να διοργανωθεί το Final 8: «Θα κάνουμε αποτίμηση την Κυριακή το βράδυ, αλλά μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Η επιλογή που ελήφθη τον Μάρτιο με αποκλειστικό γνώμονα την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, την ανάγκη δηλαδή να επιστρέψουμε στα γήπεδα, ήταν μία σωστή απόφαση κι αυτό είναι κάτι που εισπράττουμε από τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Και οι προπονητές χαίρονται που είναι εδώ, όπως το είπαν και στην συνέντευξη Τύπου, που τους δίνεται η ευκαιρία να ολοκληρώσουν κάτι που ξεκίνησε την προηγούμενη σεζόν με μεγάλο ζήλο και ανακόπηκε απότομα. Έστω και με αυτές τις συνθήκες, γιατί μιλάμε για ιδιαίτερες συνθήκες, νομίζω ότι ικανοποιεί πάρα πολύ τις ομάδες κι αυτό ικανοποιεί κι εμάς».

Για την Αθήνα ως οικοδέσποινα του Final 8: «Ένας από τους λόγους που επιλέξαμε την Αθήνα ήταν κι αυτός. Με δεδομένες τις συνθήκες, τον περιορισμένο χρόνο, την αδυναμία να κάνουμε πολλά ταξίδια για να επισκεφθούμε τους πιθανούς προορισμούς, η εμπειρία που υπάρχει στην Αθήνα, στους φορείς, στην ομάδα της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, έπαιξαν ρόλο καθοριστικό ρόλο και μέχρι στιγμής η διοργάνωση στέφεται με επιτυχία».

Για το αν μπορεί ένα Final 8 να επαναληφθεί και χωρίς την επίδραση του κορονοϊού: «Είναι σίγουρα περίπλοκο το ζήτημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αυτό που λέω είναι ότι το σημαντικό δεν είναι να ξεκινήσει η σεζόν, αλλά να ολοκληρωθεί. Αυτό που είδαμε με πολλές άλλες αθλητικές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ήταν η αδυναμία να ολοκληρωθεί η χρονιά. Οπότε για εμάς το βασικό θέμα δεν είναι μόνο η έναρξη, αλλά και η ολοκλήρωση. Αυτό που έχουμε κάνει είναι ότι έχουμε τροποποιήσει το αγωνιστικό μοντέλο μας, ώστε να φτάσουμε έως το τέλος της κανονικής περιόδου με λιγότερους κινδύνους και με λιγότερα ρίσκα και μετά, από το Μάρτιο, θα μπούμε στη φάση των playoffs. Είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες, ακριβώς με ποιο τρόπο μπορούν να γίνουν τα playoffs, ανάλογα με την κατάσταση που θα βρισκόμαστε αναφορικά με τα μέτρα και τους περιορισμούς που έχουμε στα ταξίδια εξαιτίας της πανδημίας που μας έχει όλους επηρεάσει».

Για την αλλαγή στο σύστημα της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης: «Το προηγούμενο μοντέλο είχε 224 παιχνίδια και το νέο μοντέλο που υιοθετήσαμε έχει 94 παιχνίδια κανονικής περιόδου. Αυτομάτως ελαττώνουμε, έστω και χωρίς να ελαχιστοποιούμε, το ρίσκο μας στην έκθεση, στα ταξίδια, στις πιθανές αναβολές, στους περιορισμούς των μετακινήσεων. Οι ομάδες έχουν να κάνουν τρία πλέον, αντί για επτά ταξίδια και όλο αυτό μας δίνει μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας. Οι εβδομαδιαίες μετακινήσεις θα ήταν σίγουρα πρόβλημα. Το είδαμε στις δυσκολίες, στις επτά ομάδες που ταξίδεψαν, στις 14 ομάδες που πήγαν σε Κύπρο και Βουλγαρία για τους προκριματικούς γύρους, οπότε όλο αυτό μας οδήγησε σε μία, θεωρούμε, λογική που μας δίνει ευελιξία και αέρα αν χρειαστεί να κάνουμε προσαρμογές στο πρόγραμμα».

Για τις εκπλήξεις του Final 8 που ταιριάζουν στη φιλοσοφία και τις αρχές του BCL: «Το θέτετε πάρα πολύ σωστά. Η Μπούργος κέρδισε τη συμμετοχή της μέσω της καλής αγωνιστικής παρουσίας που είχε την προηγούμενη σεζόν στην ACB, οπότε κέρδισε το δικαίωμα να αγωνιστεί. Είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα προόδου, ολοκλήρωσε την ACB στην 4η θέση και ήρθε εδώ με μία δυναμική, που την οδήγησε στο τελικό. Σίγουρα είναι μία από τις περιπτώσεις που ταιριάζει με τη φιλοσοφία μας, καθώς πιθανώς να είναι μία ομάδα που δεν κουβαλάει ένα βαρύ ιστορικό ή εμπορικό όνομα όπως άλλες ομάδες στην Ισπανία, αλλά είναι μία ομάδα που κέρδισε αξιοκρατικά το δικαίωμά της να συμμετάσχει και τώρα ανταμείβεται με το δικαίωμα να αγωνιστεί στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο και το σημαντικό ποσό τους ενός εκατομμυρίου. Όλα αυτά ταιριάζουν πάρα πολύ με τη φιλοσοφία μας να δίνουμε την ευκαιρία σε όποιον κερδίζει το δικαίωμα συμμετοχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ