Πέδρο Μαρτίνς: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού»

Μήνυμα πως όλα είναι έτοιμα για το αυριανό ματς του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Στο γεγονός πως η ομάδα είναι ψυχολογικά έτοιμη και το μόνο που απομένει είναι η τακτική προετοιμασία.

Αναλυτικά, μίλησε για:

Εάν συμφωνεί ότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκλείσει τη Μίλαν από τη συνέχεια του UEFA Europa League, θα είναι μία από τις σπουδαιότερες προκρίσεις στην ευρωπαϊκή του ιστορία: «Σίγουρα μία ομάδα σαν τη Μίλαν που έχει κατακτήσει τόσα ευρωπαϊκά τρόπαια και έχει τόσες επιτυχίες, γνωρίζαμε από την πρώτη μέρα της κλήρωσης, πως μαζί με την Μπέτις είναι τεράστιες ομάδες και από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία τεράστια ομάδα. Από την πρώτη ημέρα το είχαμε πει ότι πρόκειται για έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο και ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να προκριθεί κάποιος απ’ αυτόν τον όμιλο. Είχαμε πει ότι πρόκειται για έναν όμιλο που θα κριθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική και μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό βλέπουμε πως συμβαίνει, το ξέραμε ότι θα είναι έτσι από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για μία τεράστια ομάδα. Για οποιαδήποτε ομάδα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει τη Μίλαν, αλλά έχουμε πει ότι έχουμε τη φιλοδοξία και την επιθυμία να προκριθούμε. Έχουμε κάνει τα πάντα, έχουμε προσπαθήσει πολύ και πιστεύουμε πως από την εικόνα μας και απ’ αυτά που έχουμε δείξει στα παιχνίδια μας έως τώρα, είναι κάτι που το αξίζουμε και το δικαιούμαστε. Θα κάνουμε τα πάντα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο για να πάρουμε αυτή την πολύ μεγάλη νίκη και πρόκριση και αν το πετύχουμε φυσικά και θα είναι κάτι ιστορικό για τον Σύλλογο γιατί πρόκειται για μία τεράστια ομάδα που όπως είπαμε, έχει κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια και είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όμως, είμαστε φιλόδοξοι, πιστεύουμε στον εαυτό μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τα πετύχουμε».

Για το πόσο περιμένει να βοηθήσει ο κόσμος την ομάδα: «Σίγουρα θα βοηθήσει ο κόσμος, γι’ αυτό δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Ο κόσμος είναι η δύναμή μας και έχουμε πει ότι είμαστε δυνατοί στο γήπεδό μας και ιδιαίτερα σε τέτοιες βραδιές όπως η αυριανή, που ο κόσμος ξέρουμε ότι θα μας στηρίξει. Χρειαζόμαστε τη στήριξή του και είμαστε σίγουροι ότι θα την έχουμε. Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε την ενέργεια που θα μας δώσει. Στην ψυχολογία των παικτών δεν χρειάζεται να δουλέψουμε γιατί οι παίκτες έχουν ήδη τεράστιο κίνητρο και επιθυμία να παίξουν το αυριανό παιχνίδι. Είναι όλοι ενθουσιασμένοι και είναι τα ματς που όλοι θέλουν να αγωνιστούν και όλοι είναι έτοιμοι. Θα πρέπει όμως να διαχειριστούμε σωστά αυτόν τον ενθουσιασμό, χωρίς όμως να χρειάζεται να τους δώσουμε κανένα κίνητρο, γιατί όλοι οι παίκτες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και όλοι έχουν πολύ μεγάλη όρεξη να πάρουν μέρος. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία στο αυριανό παιχνίδι, είναι το πως θα το προσεγγίσεις στρατηγικά, πως θα διαχειριστείς τις λεπτομέρειες. Αυτό είναι που πρέπει να προετοιμάσουμε πάρα πολύ καλά και όχι τόσο η ψυχολογία των παικτών».

Τι είναι αυτό που τον κάνει αισιόδοξο για το αυριανό παιχνίδι: «Αν δεν το πίστευα δεν θα μπορούσα να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και αν δεν πίστευα στην ομάδα μου. Πιστεύω πάρα πολύ στην ποιότητα της ομάδας αυτής και πάντα πίστευα ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στη διοργάνωση, να περάσουμε στη φάση των ομίλων και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Νομίζω πως έχουμε δείξει στα παιχνίδια μας ότι έχουμε την ποιότητα και μπορούμε να παίξουμε καλά και πιστεύω πραγματικά, πως αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά. Όλος ο κόσμος έχει δει πόσο δυνατή είναι μέσα σ’ αυτό το γήπεδο, όλος ο κόσμος έχει δει πόσο πολύ μπορεί και βελτιώνεται. Όλοι οι παίκτες το πιστεύουν και αυτό που έχω σαν προπονητής του Ολυμπιακού, είναι ότι το πιστεύω πολύ και εγώ».

Για το εάν η ομάδα μπορεί να κυνηγήσει την πρόκριση, εάν παρουσιαστεί στιβαρή αμυντικά: «Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του στρατηγική του προσέγγιση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουμε ολοκληρωτικά την στρατηγική του παιχνιδιού μας, απέναντι σ’ αυτή τη διοργάνωση και σ’ αυτόν τον αντίπαλο. Σίγουρα θα προσεγγίσουμε με μία συγκεκριμένη στρατηγική το παιχνίδι αυτό και δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, η οποία θα παραμείνει ίδια. Όλοι γνωρίζουμε και έχουμε δει πως ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που παράγει πάρα πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν είμαστε βέβαια αποτελεσματικοί στις φάσεις που μπορούμε και δημιουργούμε. Όμως αύριο βάση της στρατηγικής που θα ακολουθήσουμε, θα κυνηγήσουμε τα γκολ, θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις φάσεις που θα δημιουργήσουμε και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε δικό μας το παιχνίδι, χωρίς βέβαια να παρεκκλίνουμε από την γενικότερη εικόνα που έχει δείξει ο Ολυμπιακός φέτος».

Για τον Γιάγια Τουρέ: «Θέλω να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο, δεν έχουμε να πούμε κάτι γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας μία εξαιρετική προσωπικότητα. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο όνομα. Όποιος έχει συνεργαστεί μαζί του έχει μόνο καλά λόγια να πει. Είναι παραδειγματική η συμπεριφορά του. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, ό,τι καλύτερο σε ό,τι κάνει στο μέλλον του. Με ό,τι πρότζεκτ και να ασχοληθεί του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ήταν πάρα πολύ τυχερός ο Ολυμπιακός που τον είχε και την πρώτη φορά και τη δεύτερη, πρόκειται για έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή που μόνο να κερδίσεις μπορείς όταν βρίσκεσαι κοντά του και θέλω να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο».

Από την πλευρά του ο Ντανιέλ Ποντένσε, δήλωσε:

Για το πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση για τους ίδιους τους παίκτες να αφήσουν εκτός συνέχειας τη Μίλαν και αν πετύχουν κάτι τέτοιο να το λένε ακόμα και στα παιδιά τους στο μέλλον: «Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό για όλους τους ποδοσφαιριστές. Πρώτον γιατί παίζουμε απέναντι σε μία τεράστια ομάδα, σε μία τεράστια δύναμη. Δεύτερον, η αυριανή βραδιά είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς και όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει για την ομάδα μας. Πιστεύουμε λοιπόν πως θα κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε για να κερδίσουμε, απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο και να ζήσουμε μία ιστορική βραδιά με την ομάδα μας».

Εάν μετά την αποβολή του από το παιχνίδι με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα, έχει κάποιο παράπονο για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοί του: «Πραγματικά νιώθω ανόητος για τον τρόπο που αντέδρασα μετά το φάουλ που μου έγινε. Είναι αλήθεια πως οι αντίπαλοι με παίζουν σκληρά, μου κάνουν σκληρά φάουλ, αλλά δεν έπρεπε να έχω αντιδράσει έτσι. Θα έπρεπε να έχω σκεφτεί καλύτερα πως τα φάουλ που μου γίνονται είναι μέρος του παιχνιδιού και να είμαι πιο υπομονετικός. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξανά συμβεί. Ό,τι έγινε, έγινε, ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο μέλλον».

Εάν έχουν δουλέψει και οι ακραίοι ποδοσφαιριστές λίγο περισσότερο στο γκολ, ενόψει του αυριανού αγώνα: «Αύριο δεν έχει σημασία από που θα μπουν τα γκολ. Σημασία έχει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές σε οποιαδήποτε θέση, θα πρέπει να προσπαθήσουμε. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Να μπουν 1, 2, 3 ή 4 γκολ. Δεν έχει καμία σημασία αν θα είναι από το κέντρο ή αν θα είναι από τα άκρα, σημασία έχει να μπουν».

Για το πόσο εύκολο είναι να διαχειριστούν τον ενθουσιασμό τους σ’ ένα τέτοιο ματς μ’ ένα κατάμεστο γήπεδο: «Σίγουρα θα υπάρχει μία καυτή ατμόσφαιρα από την πλευρά του κόσμου, αλλά εμείς θα είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Την ύπαρξη του κόσμου θα την χρησιμοποιήσουμε ως κίνητρο. Θα παίξουμε όπως κόντρα στη Μπέτις και την Ντουντελάνζ και θα κάνουμε τα πάντα για να αφήσουμε τη Μίλαν πίσω μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ