Πέτρος Πρέκας: “Θα μας βοηθήσουν τα δύσκολα παιχνίδια στον όμιλο”

Για την κλήρωση του ομίλου της για τα προκριματικά του ευρωμπάσκετ 2025 μίλησε ο Πέτρος Πρέκας.

Στους ρυθμούς του Ευρωμπάσκετ 2025 έχει αρχίσει να κινείται η Εθνική Γυναικών μετά την κλήρωση των προκριματικών, καθώς έχει ξεκινήσει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Μιλώντας για το Ευρωμπάσκετ 2025 ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πρέκας έκανε λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία για το μπάσκετ γυναικών συνολικά: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση ΕΟΚ για την μοναδική ευκαιρία που μας δίνει να παίξουμε ένα Eυρωμπάσκετ στην χώρα μας. Αυτό, εκτός από την αγωνιστική επιτυχία, είναι μια αφετηρία για το μπάσκετ γυναικών προκειμένου να πάρει μια μεγάλη ώθηση για το μέλλον. Είναι μια ευκαιρία, μέσα στα σχεδόν δύο χρόνια που απομένουν, να μπορέσουμε να φέρουμε τα κορίτσια στο γήπεδο και να ασχοληθούν με το μπάσκετ γυναικών».

Η Ελλάδα ως διοργανώτρια έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο μεγάλο ραντεβού του 2025, όπως και οι συνδιοργανώτριες Τσεχία, Ιταλία και Γερμανία. Οι τέσσερις χώρες θα αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο της προκριματικής φάσης. Και μπορεί το άγχος της πρόκρισης να μην υπάρχει, αλλά το κίνητρο είναι μεγάλο σύμφωνα με τον Πρέκα: «Στα προκριματικά, πράγματι, δεν θα έχουμε το άγχος για την πρόκριση, αλλά έχουν μεγάλη σημασία τα παιχνίδια που θα δώσουμε. Πρώτον, γιατί η υψηλότερη θέση στον όμιλο δίνει μια καλύτερη κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ και δεύτερον είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο προετοιμασίας για μας, ενόψει της διοργάνωσης του 2025. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ακόμη ανανέωση στην Εθνική Γυναικών και να δοκιμάσουμε πράγματα, για να μπορέσουμε στο Ευρωμπάσκετ του 2025 η ομάδα μας να παρουσιαστεί όσο γίνεται καλύτερη».

Σχετικά με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική Γυναικών στα προκριματικά επισήμανε: «Οι αντίπαλοί μας στον όμιλο, δηλαδή Γερμανία, Τσεχία και Ιταλία είναι δυνατές ομάδες που βρέθηκαν τελική δεκάδα στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ. Αγωνιστικά τα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά αυτό θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ