Ποδόσφαιρο Γυναικών: Οι κληρώσεις των Εθνικών Ομάδων Νεανίδων και Κορασίδων για την πρώτη φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων – Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπακώστα

Οι κληρώσεις των Εθνικών Ομάδων Νεανίδων και Κορασίδων για την πρώτη φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Κ19 και Κ17 – Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπακώστα.

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις της πρώτης προκριματικής φάσης των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Γυναικών 2024-25 για τις κατηγορίες U19 (Νεανίδων) και U17 (Κορασίδων). Τα αντίστοιχα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα αγωνίστούν στη League A. Αναλυτικά.

Η Εθνική Νεανίδων θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης της League A με αντιπάλους τη Γερμανία, τη Δανία και το Κόσοβο. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέταρτες θέσεις των ομίλων θα υποβιβαστούν στη League B. Οι υπόλοιπες θα παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία. Τα “παράθυρα” διεξαγωγής των αγώνων είναι τα ακόλουθα: 08-16 Ιουλίου, 21-29 Οκτωβρίου και 25 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου. Οι χώρες διεξαγωγής των ομίλων θα ανακοινωθούν από την UEFA.

Η Εθνική Κορασίδων θα συμμετάσχει στον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης της League A με αντιπάλους τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και τη Λευκορωσία. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέταρτες θέσεις των ομίλων τους θα υποβιβαστούν στη League B. Οι υπόλοιπες θα παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο διάστημα 1η Ιουλίου-3 Δεκεμβρίου και οι χώρες διεξαγωγής των ομίλων θα ανακοινωθούν από την UEFA.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπακώστα για τις κληρώσεις των Εθνικών Ομάδων Νεανίδων και Κορασίδων:

“Οι κληρώσεις είναι σχετικά καλές, καθώς, δεν μας έλαχαν μεγαθήρια, πλην της Γερμανίας. Ο στόχος και για τις δύο ομάδες μας είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παραμείνουμε στον δρόμο των επιτυχιών, μένοντας παράλληλα στην κορυφαία κατηγορία.

Η Νεανίδων είναι δουλεμένη και μονταρισμένη ομάδα, η οποία έχει ως δυνατή στον όμιλό της τη Γερμανία, ενώ η Δανία ναι μεν είναι ισχυρή, αλλά είναι σχετικά κοντά μας σε δυναμικότητα, όπως φάνηκε και την τελευταία φορά που την αντιμετωπίσαμε και ήρθαμε ισόπαλοι. Το Κόσοβο που ήρθε ως η αδύνατη του ομίλου είναι μια ομάδα που μπορούμε να νικήσουμε και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Θα επιδιώξουμε όμως το καλύτερο δυνατό και με τις δύο ισχυρές, τη Δανία και τη Γερμανία.

Η Κορασίδων από την άλλη είναι μια καινούρια ομάδα την οποία θα προσπαθήσουμε να μοντάρουμε στον λίγο χρόνο που θα έχουμε μέχρι τα παιχνίδια. Δεν είναι πάντως το ίδιο δοκιμασμένη στον χρόνο όπως η Νεανίδων, για να μπορούμε να κάνουμε μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση. Η Νορβηγία και η Φινλανδία δεν είναι μεγαθήρια, είναι όμως ιδιαίτερα υπολογίσιμες, κάτι που ισχύει πάντα για τις εκπροσώπους των Σκανδιναβικών χωρών. Ωστόσο και η Λευκορωσία που θεωρητικά είναι η πιο αδύνατη του γκρουπ, είναι επίσης υπολογίσιμη. Ο όμιλος θέλει λοιπόν προσοχή, είναι ανοιχτός, αλλά κι εδώ ο στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο και η παραμονή στη League A”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ