Ποινή 5 ετών σε τρεις προέδρους της ΕΠΟ

Ποινή 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τρεις πρώην επικεφαλής της ΕΠΟ και σε δύο μέλη της Ομοσπονδίας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της λεγόμενης “ κάρτας υγείας” αθλητών.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή συνολικά 25 κατηγορουμένων, μέλη της ΕΠΟ και υπεύθυνοι εταιρειών που συμβλήθηκαν με την Ομοσπονδία για την υλοποίηση του έργου. Κήρυξε ενόχους τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη, καθώς και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη. Σε όλους αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά.

Η δικογραφία αφορά βασική κατηγορία της απιστίας καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως αν και “ η κάρτα υγείας” δεν εφαρμόστηκε ποτέ, η ΕΠΟ χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα από το 2005 ως και το 2013 με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά την πρόταση που είχε υποβάλει τον περασμένο Νοέμβριο ο Εισαγγελέας Έδρας Χαράλαμπος Τζώννης, ο οποίος είχε ζητήσει ενοχή για τους θεωρούμενους ως βασικούς κατηγορούμενους, είχε αναφερθεί σε “ εκ προοιμίου ανεφάρμοστη σύμβαση”.

Σύμφωνα με τη κατηγορία, η ΕΠΟ είχε συνάψει σύμβαση με εταιρεία το 2005, για πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Το έργο ωστόσο παρέμενε ανεκτέλεστο με αποτέλεσμα η σύμβαση να καταγγελθεί το 2013 καθώς όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ!

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την Ομοσπονδία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ